Laman Utama » Paloma Interiors** » Pemilik nak rumah cantik

Pemilik nak rumah cantik

Pemilik teres dua tingkat yang terletak di Seri Gombak ini memang  ‘passionate’ untuk melengkapkan kediaman mereka dengan perabot serta hiasan yang pratikal tetapi nampak hebat dan menarik. Memang jelas pasangan tuan rumah seronok dengan rumah baru mereka.

Zolmar Enterprise diberi kepercayaan penuh bukan saja dalam rekaan perabot malah rekaan siling plaster dan warna ruang tamu. Untuk info, kami sememangnya mempunyai team siling plaster yang mahir kerana di dalam keadaan tertentu pembinaan perabot perlu diselaraskan pemasangan siling. Koordinasi kerja yang baik di antara team perabot dan team siling penting untuk hasil yang berkualiti.

Memang mengujakan bila bercakap tentang “rumah” dengan pemilik yang satu ini.

Gaya moden berasaskan nyatoh ply, badan diperkukuh dan varnish.

Gaya moden berasaskan nyatoh ply, badan diperkukuh dan varnish.

Kabinet dapur dilihat dari ruang tamu.

Kabinet dapur dilihat dari ruang tamu.

Warna ruang tamu, cermin berbingkai dan rak peralatan hiburan dari Zolmar Enterprise.

Warna ruang tamu, cermin berbingkai dan rak peralatan hiburan dari Zolmar Enterprise.

Gaya pencahayaan melalui rekaan siling dan chandelier di ruang tamu memang mengujakan.

Gaya pencahayaan melalui rekaan siling dan chandelier di ruang tamu memang mengujakan.

Wardrobe-wardrobe gaya moden dan ceria untuk keluarga ini.

Wardrobe-wardrobe gaya moden dan ceria untuk keluarga ini.

contact11

178 Komen to " Pemilik nak rumah cantik "

  1. nurfa says:

    berapakan kos untuk membuat kabinet dapur seperti dlm gambar dan kos wardrobe

  2. erni says:

    sgt menarik p.ceiling ni..minta pihak admin email kos p.ceiling dan k.cabinet dapur ini ye.terima kasih

  3. sue says:

    Salam…

    Boleh dptkan kod warna utk ruang tamu gambar di atas?…Thanks in advance.

  4. admin says:

    Salam

    Kepada semua yang bertanya tentang kos, kos berbeza-beza antara rumah kerana saiz yang berbeza, bentuk yang berbeza dan detail lain yang juga akan berbeza. Adalah lebih baik jika anda menjemput kami datang rumah untuk membuat ukuran sambil berbincang tentang keperluan anda sendiri.

    Kepada sue yang bertanya tentang kod warna ruang tamu. Cat tu adalah bancuhan kustom ICI dan bukan dari kod warna standard. Ada kod untuk bancuhan kustom tapi kami tak ingat dah. Kena tanya tuan rumah dulu kalau dia masih ada simpan.

  5. Serena says:

    WoW! Cantiknyer deko ..kemas dan sgt praktikal.

  6. mummydhia says:

    SGT MENARIK…KALAU EAST COAST, AD CAWANGAN ATAU U ALL DATANG TAK?TQ

  7. admin says:

    Mummydhia,

    East coast atau mana-mana kat semenanjung pun boleh buat. Cuma kos akan jadi lebih sebab transportation atau lain-lain kos logistik…

  8. Iza says:

    Salam ADMIN..
    saya ni minat sgt nak buat palster ceiling yg mcm gambar kat atas tu..
    just nk tanye la.. lama2 mesti byk habuk dalam ceiling tu kan…
    camne ekkk nak menten.. x larat la kalau nak panjat bersihkan.. ada apa2 tips tak.. kwn2 kata buat cornice jek.. tapi, saya minat nak wat yg mcm kat atas tu..

  9. rizal says:

    brp kos kitchen cabinet?

  10. admin says:

    Iza, apa benda pun kalau tak bersihkan memang berhabuk. So, mungkin boleh buat schedule, cuci sebulan sekali ke. Itu le tipsnya. Kalau malas panggil maid by hour tu. Yang sejam RM20 tu.

  11. admin says:

    Rizal, kos kitchen cabinet bergantung kepada saiz, design, material dan aksesorinya..

  12. johari says:

    cantik, modern, simple, brape total anggaran kos untuk siapkan semua tuh..(just to estimate my budget).very appriate you can email me.tqtq

  13. zurina says:

    Bole saya tahu berapa kah kos nak buat KC, wardrobe spt gambar di atas?

  14. liza says:

    Tolong emel kt saya anggaran kos kitchen kabinet di atas dan juga wardrobe yang warna dark brown. Rumah saya terletak di Bandar baru Bangi. TQ

  15. siti says:

    salam…. boleh saya tau kos untuk kitchen kabinet yg ini http://www.senihias.com/v2/wp-content/uploads/2009/04/nan11.jpg
    …. terima kasih…

  16. shamrie says:

    Salam,
    Minta ruang utk bertanya berkenaan lampu gantung chandellier. Berapakah anggaran berat yg sesuai utk sesuatu lampu gantung jika ingin dipasang pada plaster ceiling? Jika accesories diamondnya terlalu banyak, adakah akan memberatkan keseluruhan chandellier tersebut?

  17. Mas says:

    Ada perkhidmatan kat seberang perai tak? Nak wat kc dan wardrobe. Kalu ada i nak minta quotation

  18. admin says:

    Salam Mas, kami boleh buat di seberang prai. Cuma kena tambah kos transport dan lodging pekerja la. Kos mungkin jadi lebih mahal dari kalau u amik local cabinet builder…

  19. Lina says:

    Hai Admin,

    Saya dah isi borang untuk pertanyaan tentang buang kabinet dapur lama dan bina kabinet dapur baru untuk dry kitchen dan pembinaan kabinet untuk wet kitchen.

    Harap dapat jawab di email saya.

    Terima kasih.

    ps – tak ada contoh gambar kitchen warna putih atau cerah ke?

  20. KN says:

    Salam..

    Blh sy tau brp total cost buat kabinet dapur tu??

  21. mdj melaka says:

    menarik dan simple..saya berminat nak tahu kos untuk buat kabinet dpur dan almari pakaian warna coklat dalam gambar diatas

  22. rozina muhammad says:

    cantik sangat. saya bercadang wt wardrobe kat bilik. berapa anggaran dengan design n material yg sama untuk panjang 9.5 kaki n tinggi 10 kaki (sampai syiling). tq.

  23. REDZUAN says:

    NAK TANYA HARGA KABINET DAPUR DAN ALMARI..KELUASAN LEBIH KURANG SEPERTI DALAM IMEJ YANG DIPAMIRKAN..SAYA TANYA DULU,KALAU BAJET OK BARULAH BOLEH AJAK DATANG RUMAH..TLG EMEL YE

  24. enalariff says:

    Mohon agar admin jika ada (foto) konsep selain daripada yang diatas. Nice pic kat atas tu… Tahniah kpd pemilik rumah dan syarikat yang mengubahsuai rumah tersebut MANYAK CANTIK OOOOO Jelessss

  25. asmah says:

    salam… saya nak buat almari kustom btk L tapi dicantumkan dengan almari pakaian dan almari buku.. ukuran dlm 10×10

  26. zue says:

    nak tanya, kalau panggil u all datang tengok rumah yg nak di renovate, atau nak mintak sebut harga kena kena bayaran ker? kalau kena bayar berapa? atau percuma sebut harga?

  27. nurrul says:

    nak tye harga kabinet dapur n kalau panggil u all datang tengok rumah yg nak di renovate, atau nak mintak sebut harga kena kena bayaran ker? kalau kena bayar berapa? atau percuma sebut harga?

  28. admin says:

    Sebutharga percuma aje.. Kami boleh dtg ke rumah. Telefon/SMS 013-236 1198. Tq

  29. ismaida says:

    boleh email kan tak anggaran harga untuk semua ubah suai dalam gambar tu.
    saya bekenan tol lah…

  30. intan says:

    cantiknyee..saya punya dapur lebih kurang mcm ni designnye tapi lagi kecil..pening kepala nak wat kabinet yang mcm mana..boleh bagi idea tak?

  31. intan says:

    rmh saya dah siap dengan jubin.andaikata saya nak wat plaster siling,terjejas tak jubin saya tu.coz byk org ckp jubin akn rosak.

  32. admin says:

    Jubin rosak kenapa pulak?

  33. intan says:

    diorang kata masa proses nak wat plaster tu,alat seperti tangga boleh wat jubin calar..betul ker?

  34. admin says:

    Beli mercedes ratus ribu pun boleh calar. Biasalah. Cuma pastikan kontraktor intan buat kerja cermat, jangan tarik staging tapi angkat, pakai pelapik dan sebagainya.

  35. nor azian says:

    cantik la cabinet dapur tu..tolong email saya jugak…harganya…

  36. zack says:

    Tanya Siket..berapa kos kicthen cabinet kat atas tu?

  37. army says:

    kabinet yg sy nak buat tu lebih kurang lebar dan pjg cabinet ni,berapa kosnya

  38. army says:

    pjg dapur sy 17 inci dan lebar 6 inci

  39. niza says:

    saya nak tanya kalau rumah 22 x 70 berapa kos untuk buat kabinet dapur . contoh mcm yg encik buat kat gombak tu… tlg bagi tahu berapa??? ne no fon saya 016 2315458

  40. Su says:

    Hi,

    Berape harga utk kitchen cabinet di atas?

    Tq.

  41. siti says:

    Sy juga tinggal di tmn sri gombak, tapi dapur sy agak besar skit dr contoh di atas [bilik bwh dipecah & tambah belakang lg]. kalau kabinet ukuran yg sama [dah sedia ada table top ‘L’ shape, berapa angaran kosnyer?

  42. Zamri Abd. Rahim says:

    Hiasannya cantik dan menarik. Moden dan kontemporari. Bole saya tau berape jumlah kos keseluruhan pada gambar yang ditunjukkan? Saya bercadang nak masuk rumah teres baru saya di Bangi pada tahun depan. Saiz rumah saya 22 x 75. Sekurang-kurangnya saya nak tahu berapa budget yang perlu disediakan. Harap maklum. Sekian terima kasih..

  43. DILLA says:

    saya tinggal di pj..kabinet yg sy nak buat tu lebih kurang lebar dan pjg cabinet ni,berapa kosnya

  44. Ida says:

    salam en.admin senihias.com…

    dapo saya lbih kurang sama keluasan dapo dlm gmba tu. kalo saya nk buat same mcm tu, brapa anggaran kos nye?
    table top dia, solid surface kan? cabinet dia bkn jgk solid wood kn?

    kalo saya nk mntak zolmar consult/quotation kitchen cabinet umh saya, ade ape2 charge x?

  45. azahar says:

    Assalamualaikum…..

    Berape harga untuk kitchen cabinet di atas?
    Thank…

  46. murni says:

    salam, sy ada beli umah di BB Nilai, memang berkenan dgn kitchen cabinet dlm pic tu… agak2 bpe lah kosting nye, bgtau lah ke email sy..tq n selamat menyambut ramadhan al mubarak…

  47. Su says:

    Berape harga utk kitchen cabinet di atas? Tolong emailkan kat email sy harganya..

  48. yazid says:

    salamun’alaik sheh…suka tengok gambar kabinet diatas..rumah ana 20′ x 42′ built up….ana perlu quotation utk perkara berikut.
    1. cadang nak pecahkan tingkap dan pintu dapur untuk tambah 20′ x 42′ + 3′ kaki lagi ke arah longkang dapur.
    2. buat kabinet diatas L shape base 6′ x 6′ ( ana dah ambik ukuran dari sudut dinding asal ) dan atas ana perlukan 7′
    2. macamana pula kalau base guna binaan konkrit 6′ x 6′
    Soalan ana…berapa quotation untuk 3 perkara diatas…terima kasih

  49. qalammaya says:

    Salam

    Saya berminat dengan design cabinet seperti diatas. Saya bercadang untuk menbuat reno di 2 bahagian iaitu yard untuk di jadikan wet kitchen dan dapur asal sebagai dry kitchen. perincina saya seperti di bawah

    1. yard – keluasan 4 kaki x 9 kaki. Saya bercadang membuat L shape concrete table top + tiles + solid wood untuk pintunya di bahagian bawah dan cabinet bahagian atas sepanjang 6 x 4 kaki. saya bercadang meletakkan sink, hob dan hood di sini. Di bahagian atas sinki tersebut, saya mahu meletakkan cabinet pinggan mangkuk di bahagian atasnya.

    2. dapur – berkeluasan 7 x 9 kaki. saya bercadang untk menggunakan cabinet seperti yang di atas dengan solid wood dan sold surface dengan L shape yg berukuran 7 x 4 kaki di bahagian kiri dinding dan straight cabinet sepajnang 5 kaki di bahagian kanan dapur. Cabinet dinding bahagian atas dengan ukuran yg sama di kedua dua bahagian dinding kiri dan kanan. Memandandkan dapur saya bersambung dengan dininig area, sya bercadang meletakkan tall unit sebagai pemisah dengan ukuran 4 kaki lebar dan 9 kaki tinggi. untuk makluman, saya bercadang meletakkan fridge, washing machine dan built in oven di bahagian ini.

    Saya berharap pihak seni hias dapat quotekan saya costnya. Saya bercadang memulakan kerja reno ini selepas raya nanti. Juga anggaran berapa lama kerja ini akan berjalan. seni hias juga dialu alukan untuk memberikan komen jika idea saya ini di rasakan seakan tidak sesuai dan memberikan alternatif lain sebagai pilihan.

    Terima kasih

  50. normala says:

    Berapa harga kichen cabinet di atas…keluasan dapur sama dengan rumah saya..harap en admin email kepada saya.

  51. aida hamid says:

    saya nak tnye le saya ingin buat 2 dapur basah dan kering bole dpt diskaun ke

  52. nor azira binti ahmad says:

    cantik berapa harga kabinet dapur klu siap cam tu?

  53. zahari says:

    memang cantik….tapi bagaimana dan berapa kosnya ?

  54. suzana jaafar says:

    salammm…cantekkk sangat kabinet yg encik telah reka..tahniahh!!!! teruskan useha..boleh tak encik tolong emailkan cost nak buat kabinet mcm tue..keluasan dapur saya lbh kurang mcm tue…tahniah sekali lagi…

  55. niza says:

    berapa kos kabinet dapur ne???? utk rumh 22×70… tlg bagi tahu harga ya…pls,.. memang cantik email kat saya ya

  56. nurliza says:

    cantik ler… kabinet dapur kalu camtu brapa kos?.. sy tgh survey utk rumah sy di Sri Kembangan.

  57. wan says:

    tolong email saya berapa harga kabinet dapur sebijik camni, tinggi lebar material yg sebijik camni. Anggaran dalam berapa?

  58. MASTULAH ISMAIL says:

    SAYA HENDAK UBAHSUAI RUMAH DENGAN KOS RM40,000. RUMAH SEMI D KELUASAN TANAH 35X70. APA YANG BOLEH SAYA LAKUKAN DENGAN KOS SEBANYAK ITU?

  59. juwairiah says:

    slalunye nak wat kabinet dapur berape ye?

  60. affizah says:

    kayu jenis ape yea gambar2 di atas

  61. khuza says:

    tokey mesti tak leh display harga @ kos kat sini…ye dak?
    tapi at least letak anggaran leh tak?

  62. Asrol says:

    Salam…hasil yang sangat cantik dan kemas…..
    admin…boleh tak bagi sebutharga bagi design dapur seperti diatas?
    Cuma kabinet dapur tanpa aksesori tambahan yg lain…berminat utk menjemput team anda kerumah utk bincang design dan idea yg terbaik bg kediaman kami…10q.

  63. fina says:

    cantik kabinet dapur tu…sya baru beli rumah, sya nak wat kabinet dapur camtu, agak2 baper kosnya…?

  64. Saiful says:

    saya cadangkan kepada Admin supaya setiap ruangan deko yang disiarkan disertakan sekali dengan harga siap pasang. Kami sebagai pembaca faham bahawa harga adalah berbeza mengikut design, material & keluasan ruang tetapi harga untuk gambar yang disiarkan boleh dijadikan sebagai “benchmark” untuk pembaca membuat “initial costing” sebelum dapat membuat sebarang keputusan….. Harap dapat pertimbangan pihak SysAdmin. Terima kasih

  65. admin says:

    Bagus cadangan tu saiful tapi lebih elok kalau kami tak siarkan harga. Harga kabinet yang dipaparkan dah jadi privacy kepada pelanggan. Kalau nak harga, kami boleh quote berdasarkan kepada permintaan. Tq

  66. jue says:

    betul lah susah nak bajet kalau x ada harga… yang saya tahu mesti mahal kan.. dalam 5 ribu keatas kan.. boleh bt instalment boleh ke…

  67. teepah says:

    tolng emailkn quotation utk kc ini diatas yang guna nyatoh ply dan yang warna merah dan putih glass) berserta solid solfis untuk 4x13x5 kaki. terima kasih

  68. MASLEHA BT MOHD SHAMSUDDIN (MPK) JBT KEWANGAN says:

    Syabas! teruja dan gembira tengok teamwork you buat kabinet dapur, tabik spring la tak payah nak tengok dan beli barangan import kan, anak jati MALAYSIA dah pandai buat, TENTU BOLEH…..

  69. marryana says:

    memang cantik gambar ni

  70. shahrul says:

    saya pohon sekiranya bole tuan email quotation untuk KC dan juga ruang tamu

  71. lyana says:

    berminat la ngan design kabinet dapur kat atas 2,anggaran kos brape ye.kalau kat area n.sembilan blh buat ke??

  72. taib says:

    berapa kos ruang tamu.bilik tidur dan kabinet dapur

  73. din says:

    saya berminat dgn kitchen cabinet ni..tlg email kan sebut harga, terima kasih!

  74. mohd najib yunos says:

    a,kum,berapa kos untuk kabinet diatas dengan table top sekali?minta email pada saya.tq

  75. sue says:

    salam, brapa kos untuk KC di ats, minta email kat saya. tq

  76. sam says:

    salam, saya nak tanya. kalau saya hendak ubahsuai satu kondo baru. saiz lebih kurang dalam 1000-1300 kaki. berapa kos untuk ubahsuai satu kondo tersebut mengandungi 3 bilik tidur, 2 bathroom, 1 ruang tamu dan dapur? reka bentuk yang simple tapi nampak menarik. berapa kos?? dalam kawasan lembah klang……

  77. salasiah says:

    Assalamualaikum,
    Saya berhajat untuk mengubahsuai rumah bahagian dapur dan ruang tamu.Ini bukan setakat ubahsuai tetapi melibatkan penambahan keluasan. rumah saya semi d 30 x 72. Dengan kos sebanyak rm 60 000 , apa yg boleh sy buat utk mendapatkan rumah idaman saya dan keluarga. Kami lebih berminat dengan gaya moden.Harap pihak admin dapat berkongsi idea dan kepakaran dengan saya,terima kasih

  78. Nurul Ain Binti Roslan says:

    berapa kos dapur di atas. tolong email kepada saya.

  79. Azean says:

    Cantik!

  80. jhamsiah says:

    salam…boleh berikan saya quotation utk renovation kitchen cabinet diatas?

  81. akma says:

    Sy pun nak axactly mcm yang kat atas..11 1/2 ft x 6 1/2 ft..tak termasuk sinki..agak2 berapa kos dier.email saya segera yer..

  82. akma says:

    Wardrobe: 8 ft..2 ft kiri kana buat shell..4 ft tmpt sangkut baju( 2 layer)smpi atas..

  83. Wheeda says:

    cantik..nak tengok lagi yang lebih banyak cth rumah yamg cantik2………

  84. RJFRVENTURE says:

    SAYA HENDAK UBAHSUAI RUMAH DENGAN KOS RM100,000. RUMAH TERES DUA TINGKAT. KELUASAN TANAH 20X70. kELUASAN BANGUNAN SEDIA ADA 20X40. SAYA BERCADANG UNTUK MENAMBAH KELUASAN DPD 20X40 KEPADA 30X50.APA YANG BOLEH SAYA LAKUKAN DENGAN KOS SEBANYAK ITU?

  85. masitah says:

    salam,
    nak tanya wardrobe cokelat kat ats tu berapa kosnye ekk…tolong email saya yer…

  86. oyie says:

    salam…saya ingin mendapatkan tip untuk menatarias luang tamu,masalahnya saya punya tile lantai warna meroon dengan keadaan ruang yang agak terhad…warna cat dinding yang bersesuaian dengan lantai rumah saya..macam mana nak nampakkan ruang tu agak luas dan sedap mata memandang.Rumah flat dan mempunyai anak 4 yang masih kecil….jika boleh bantu tolong emailkan ke saya…untuk tip masalah saya…

  87. Jaafar says:

    Berapa anggaran kabinet konsep inggeris merah putih utk pjg 10 kaki atas dan bwh?

  88. adlin linda says:

    cantiknya..terpegun saya melihatnya. Saya teringin kabinet dapur yg hampir serupa dengannya. boleh emel kpd saya harga tersebut? Kalau nak buat susun atur ruang tamu pula macam mana? mohon respon. tq!

  89. Farah says:

    berapakah kos untuk kc yang dalam gambar tajuknye nan11 tu?
    area seremban cover x?
    adakah pemasangan termasuk hob,hood,basin,tap etc?
    saya nak buat kc bentuk L,rumah teres 22×70..
    agak2 bajetnye berapa?
    thanks

  90. balkis says:

    saya berminat buat ubahsuai rumah dengan tambahan di ruang dapur (termasuk kitchen kabinet), ruang tamu dan ruang atas. anggaran kos 100 k termasuk kerja-kerja plumbing dan wiring. Dengan kos sebanyak itu, apa yg boleh diperolehi?

  91. nurliyana says:

    macam maner nk hias bilik?

  92. florence says:

    sy mmg suka tgk kabinet yg cantik,tp berapakah kos yg perlu dkeluarkan utk mbuat kabinet spt di atas…?

  93. jessy says:

    dapur saya dah ada kabinet bawa dengan dapur masak, saya bercadang menambah cabinet atas macam dalam gambar tu, berapa ye?

  94. Rozita says:

    salam, saya tertarik dengan design cabinet dapur tu.blh email kepada saya kosnya? keluasan dapur 9X4 kaki. L shape.TQ

  95. roz says:

    saya ingin dapatkan s/harga KC dan bantuan hiasan ruang tamu..

  96. nisya says:

    Salam,

    Jika saya ingin membuat pengubahsuaian bagi sebuah rumah berkeluasan 18′x55′ termasuk pemasangan lantai limanate ruang tamu dan bilik tidur, pemasangan kabinet dan tiles ruang dapur, dan wardrobe bilik tidur. Berapakan anggaran kos tersebut. Sekian Terima Kasih.

  97. ani says:

    saya nk tahu berapa kos unuk bua kitchen kabinet seperti ini??sila email kepada saya yer…

  98. aini says:

    buleh x bg sy quotation untuk kabinet dapur mcm ni..
    tapi without tmpt letak oven kat tepi tuh…

    lg satu saiz kabinet dapur ni brp ni ekk..

  99. sbd says:

    salam..lawat la blog saya

  100. Lynn_dude says:

    SALAM..

    BAGUS ADA RUANG BAGI PENDAPA SEPERTI INI. SUPAYA SEMUA PENGGUNA N PEMBACA DAPAT ILHAM DARIPADA APA YG DIPAPARKAN UNTUK DEKORASI RUMAH MEREKA.
    SAYA JUGA INGIN BERTANYA SOALAN:

    BARU BARU MENDUDUKI RUMAH SEMI D 3 BILIK. ADA RUANG UNTUK TETAMU, RUANG KELUARGA N DAPUR.
    1) BAGAIMANA NAK MEWUJUDKAN RUANG MAKAN UNTUK TETAMU. RUANG UNTUK KELUARGA MENEMPATKAN SOFA L SHAPE, RAK TV
    2) BAGI MENYERLAHKAN LAGI RUANG TETAMU SUPAYA NAMPAK MEWAH, ADAKAH PERLU DIWUJUDKAN FEATURE WALL/CAT COLOUR LAIN. LANGSIR KALER COKLAT LEMBUT/ADA CORAK SIIT KALER COKLAT GELAP. SOFA KULIT COKLAT GELAP (1+2+3). DINDING KALER PEACH LEMBUT.

  101. riee says:

    assalamaulaikum:

    Nak tanya kalau saya nak buat kabinet dapur bayar cash ke atau leh insurance bulanan?

    terima kasih

  102. sabiroh says:

    salammm…cantekkk sangat kabinet yg encik telah reka..saya nak minta pendapat untuk deko ruang tamu ni. boleh tolong ke

  103. fadlee says:

    saya berminat dengan kabinet yang tuan paparkan,berape cosnya?

  104. Miza says:

    saya ingin tahu kos plaster siling seperti diruang tamu diatas complete beserta kos wiring+cat. mekasih.

  105. Miza says:

    saya ingin tahu kos plaster siling seperti diruang tamu diatas complete beserta kos wiring+cat bagi ruang tamu bersaiz 18′ x 14′. mekasih.

  106. ahmad mazrullah says:

    Boleh e-mailkan kepada saya berapa harga untuk KC seperti diatas.

  107. siti mahmudah bt sarbini says:

    semua dekorasi anda sangat cantik…tapi harga macamana? mahal kot…

  108. Fyde says:

    Salam..saya tertarik dengan design kabinet dapur seperti di atas, simple dan cantik,dan saya ingin tahu anggaran kosnye..blh x tlg hantar ke email saya?
    Terima kasih.

  109. zairol says:

    saya juge berminat dgn kabinet dapur n wardrobe mcm di ats..keluasan dapur sy pun lebih kurang begitu..harap en.admin dpt bg quotation ke emel saya ttg kos yg dikeluarkan oleh owner utk dapur dan bilik2nya.insyaallah akn masuk rumah baru ptghn thn dpn.so bole buat budget nnti.tenkiu..

  110. sue says:

    berapa kos untuk kabinet dapur tersebut? lagi satu saya nak tahu kos pasang tile utk rumah double story 22×70 utk tingkat atas dan tangga sahaja.

  111. ita says:

    Saya nak tahu di mana saya boleh dapatkan bakul di dalam kabinet dapur dengan harga yang berpatutan.

  112. nurulhuda says:

    wardrobe n kabinet dapur umah cam sya n suami idamkan..wape kosnyer yer…

  113. nik says:

    salam,

    saya tertarik dengan kbabinet dapur, berapa kos untuk desind tersebut.

  114. eida says:

    Salam,

    Cantiknyer…. saya berkenan ngan wardrobe yang warna merah tu… klu saya nak wat camtu brapa kos nyer yer…

  115. elin says:

    tq pada owner yg bg gambar ni..yg ni pon sy suka…sy suka itam@putih…

  116. Eyta says:

    berminat dgn wardrobe cermin yg 10kaki tu? brapa anggaran kosnya? Adakah ianya built in, means thaht tak boleh dialih2kan?

  117. hamizah says:

    sy nk tnye Wardrobe gaya moden yg warna hitam berape kaki…n kos dia brp…
    sesuai ke untuk bilik tidur keluasan 10X12

  118. yanz says:

    berapa kos siling plaster + wiring untuk rumah saiz 22x 70.harga pasaran sekarang..

  119. Ezzuan says:

    Salam..saya berminat dgn kabinet dapur mcm di ats..keluasan dapur sy pun lebih kurang ..harap dpt bg quotation ke emel saya ..thanks

  120. henry says:

    saya berminat kabinet,berape cosnya?
    kos plaster siling seperti diruang tamu diatas complete beserta kos wiring+cat untuk 10′X20′?
    kos pasang tile untuk tiga bilik 9′X15′?

  121. hamiza says:

    saya ingin tahu berapa kos untuk kabinet dapur.tolong email kat saya.t/q

  122. jaja says:

    saya suka kabinet dapur. leh tak email kpd sy harga asap. TQ

  123. shariah says:

    sila emailkan no.telefon dan alamat pejabat anda untuk saya hubungi.Saya sangat berminat dengan kerja anda.

  124. WAN NURHUSNA says:

    wow…!!!!!!!!!!!cantik giler rumah ni…alangkah indahnya kalau rumah aku cantik macam ni…hehehe…bilik dia gempak giler…hahaha…

  125. MUHAMMAD NAFQI HAZIM says:

    aah..la kakak…cantik kan rumah ni…nanti kite suruh ayah cakap kat arkitek umah kite yg ayah buat sendiri guna tanah lot kite tu suruh ayah buat macam ni…hehehe…bilik die pun memang gempak giler…hahaha

  126. Eija says:

    kabinet dapur yang menggunakan nyatoh ply, badan diperkukuh dan varnish bape kos nyer?

  127. Baizura Tukimon says:

    Saya berminat dgn kitchen kabinet diatas. Berapa kosnya sekiranya saya nak buat kitchen kabinet tersebut.

  128. dvidejaa says:

    saya sangat tertarik dengan gambar lemari pakaian anda apalagi dengan warna yang sangat menarikk ,,,

  129. LIZA says:

    saya sangat berminat dengan kabinet dapur dan wardrobe.. berapa charge untuk kerja2 ni.. dan jika saya nak ubah suai rumah n hias rumah…bagaimana utk saya hubungi pihak tuan?

  130. tini says:

    wardrobe warna coklat dan pink kt dlm gambar tu drp material ape ye? brapa kos keseluruhan utk bina wardrobe tu? tlg emel pd sy..

  131. cumi says:

    SAYA MEMPUNYAI RUMAH TERES SETINGKAT YANG BELUM DIDIAMI..SAYA INGIN MMEMBUAT KABINET DAPUR..RUMAH SAYA LUASNYA 20X65..BOLEH TUAN EMAIL SEBUT HARAG BERSERTA CONTOH DESIGN KABINET DAPUR X…BERMINAT DGN HASIL KERJA TUAN…

  132. fiza says:

    saya berminat ngan kabinet ni…leh inbox saya bg tau kos dan name bahan yg digunakan.klu boleh murah la ye…tq

  133. dahliana says:

    salam tuan, saya ingin dapatkan gambaran awal dahulu untuk buat budget. Kalau saya nak pasang almari memang sebiji seperti di atas, dari segi ukuran dan jenis nya, cuma yang almari warna gelap tu, nak pintu cermin yang sama macam warna pink tu (dua almari untuk dua bilik), termasuk kabinet dapur sama ukuran seperti di atas (mungkin dapur saya lebih kecil), anggaran budget dalam berapa ribu?
    Terima kasih.

  134. Ida says:

    Salam. Sy berminat dgn KC di atas. InshaAllah thn dpn sy naik umah dan ingin menggunakan perkhidmatan syarikat en admin utk KC,grill,wiring,wardobe 4 bilik, cabinet tv. Agak2 berapa kos utk semua itu? Ingat nk tambah toilet kecik kt tingkat bwh around 4′ x 4′. Rumah sy dlm 20x 70. Harap en admin dptberi anggaran utk sy buat budget tahun depan, sekian tq

  135. Za says:

    Saya berminat dengan design yg dipaparkan di atas. Boleh emailkan saya kosnya separately untuk kitchen, bedroom and living room please? Saya akan pulang ke M’sia tak lama lg dan akan membeli rumah di Johor. Just nk th budget.Thanks

  136. Suhaila says:

    Berapa kos untuk kabinet dapur

  137. joe says:

    saya nak beli rumah baru dekat impian putra bangi.tahu ke dekat mana dan di mana saya nak ambil borang?

  138. nadiah says:

    Salam, ley x sy dapatkan quotation harga utk kabinet dapur seperti yg display kat atas?

  139. Boy says:

    Cantik ye rumah kat gambar tu. Design is modern and simple but cantek n elegant. Not over the top sgt. Tgh buat major renov kat rmh skarang, so tgh shortage of idea lh especially ttg siling and dapur. Thanks for this site i finally have the idea. Tq tq for sharing the idea.

  140. Nita says:

    boleh e-mail kepada saya berapa harga untuk KC seperti diatas.

    TQ

  141. norhisyam says:

    salam tuan,

    nak tanye kalu kitchen cabinet size mcm kt atas tu, berapa kosnya? complete dgn hob n hood….saya nk buat di bandar baru sendayan….
    tqvm

  142. Norazlina binti Muhammad says:

    Wah cantik giler… minta tolong sangat boleh tak emel kepada saya sebut harga untuk
    1. kabinet dapur & wardrobe coklat spt gambar di atas. keluasan rumah saya lebih kurang itu,

    2. Plaster siling untuk satu rumah ukuran lebih kurang 1000sq

    Berapa ye agak2 kos semua itu.

    Harap dapat membantu.

    Terima kasih.

  143. mysara says:

    berapa kos utk buat sebijik macam cabinet hanging nni?simple dan moden..

  144. fiqa says:

    boleh saya tau anggaran harga kabinet dapur untuk dapur kecil? design seperti diatas.. cuma kurangkan sikit kabinet tersebut.. thankz..

  145. ctkt says:

    saya sedang mencari design cantik utk cabinet dapur saya..gambar2 diatas sgt memenuhi citarasa saya..bagaimana dgn harga cabinet dapur tu..please emel me..TQ..

  146. mohamad bin komaise says:

    berapa kos nak buat kabinet dapur mcm kat atas tu ?

  147. lia says:

    Lemari pakaian cantik,kira hrgnny brpa

  148. fieda says:

    salam..nk tnye kos wardrobe yg kaler htam kt ats tu brape ek…

  149. norman says:

    baru beli rumah teres corner lot di melaka 20 x 65. extra land 18′. ingat nak settle down sini. rumah tu punyai 3 bilik tidur sederet. saya nak besarkan dapur, hall (saudara mara rajin bertandang dan masak2), tambahkan sebuah stor tetapi masih mahukan taman hijau. saya tertarik dengan semua rekaan dalam senihias.com. cadang nak buat wardrobe, kitchen cabinet, hiasan dalaman. plz advise.

  150. NOR SIDAH BINTI SARIP says:

    berapa kos untuk pemasangan

  151. abd latif says:

    saya suka dapur dia,kemas dan sedap mata memandang!makanan yang dimasak mesti sedap setiap hari !cantik,tertarik,menarik….

  152. Nida says:

    Boleh saya tahu berapa kos sekiranya nak buat kabinet dapur seperti dalam picture ni.Rumah saya teres dua tingkat 22X65.

  153. iena says:

    sy berminat dgn kabinet di atas….lebih kurang same saiz dgn ruang dpr saya…bersaiz 5 kaki & 2 tngkap….leh bg quotation x…..harga ye berpatutan la yea…terima kasih

  154. Fatihah says:

    Salam..boleh x bg quatation dpur tuh..saiz lbh krg tu gk..

  155. marcella says:

    saya sgt berminat dgn design dapur,ruang tamu dan siling…boleh tak saya nak tahu berapa anggaran kos

  156. Fairuza Hashim says:

    Salam, saya in gin tahu berapakah kos untuk kabinet dapur dan berapakah kos plaster Sui ing seperti di atas, boleh tolong emel kepada saya, tkasih.

  157. Ida says:

    Saya nak tahu harga wardrobe (pink)?

  158. ira says:

    Assalam…

    Saya amat tertarik dengan rekaan senihias…saya juga berminat untuk menggunakan khidmat senihias jika tawaran yg diberikan berpatutan dengan kemampuan saya…saya ingin membuat plaster siling kabinet daput dan Wardrobe untu bilik…jenis rumah saya dalah partment..boleh tak senihias email kepada saya quotation utk cabinet dapur, Wardrobe dan juga palster siling dengan harga berpatutan…..harap pihak seni hias akan reply asap…;-) please, very interested

  159. diyah says:

    keren

  160. eruwan says:

    Salam..saya tertarik dengan design kabinet dapur seperti di atas, simple dan cantik,dan saya ingin tahu anggaran kosnye..blh x tlg hantar ke email saya?
    Terima kasih.

  161. analia says:

    berapa kos untuk dapat kabinet dapur seperti di atas.terima kasih

  162. Rosita says:

    berapa kos untuk kabinet dapur tersebut? lagi satu saya nak tahu kos pasang tile utk rumah double story 22×70 utk tangga sahaja.

  163. Yan says:

    Sangat berminat dengan rekabentuk yang dipaparkan..tapi berapa kosnya ye ?

  164. effa says:

    saya nak tahu harga kos untuk kitchen cabinet dan plaster syiling

  165. Noor Hafliza says:

    Berapa kos untuk kabinet dapur seperti di atas?

  166. huzzdaaaa says:

    saya nak tau kos utk kabinet dapur dan hiasan rak ruang tamu bserta plaster siling…lg 1, u cover sampai area mana????kalau area utara semenanjung camana???ada branh x???

  167. rohhimi says:

    nak tanya brapa kos nya kalau buat seperti gambar di atas cantik skali

  168. rohhimi says:

    maaf lupa maksud saya Kabinet dapur tu

  169. syam says:

    sungguh ringkas dan menarik deko nya…nk tnya admin..knpa letak pencahayaan lampu d bahagian atas siling kabinet dapur??

  170. alia says:

    kenapa ambil gambar ada orang atas katil nampak berserak

  171. pn tura says:

    Sy memang berminat…………..basa lah cantik berkualiti yg sy nak harga berpatutan.ni cari yg murah berkualiti

  172. taiko says:

    Sapa……….yg wat keje indon ke cina atau melayu.harga biar berpada nak tlg anak bangsa k……kualiti kana jaga

  173. syarmi says:

    saya nak tahu kos untuk kabinet dapur dan wardrobe..tq

  174. makcu says:

    As salam..saya tertarik dengan design kabinet dapur seperti di atas, simple dan cantik, saya ingin tahu anggaran kosnye, saiz lebih kuarang besar sperti gambar di ats..blh x tlg hantar ke email saya? tQ

  175. yunaiza says:

    cantik design siling kt living room tu…brapa kos untuk keluasan 15 kaki X 10 kaki…

  176. Izan says:

    salam.kalau nak minta datang ke rumah untuk buat survey n quotation berapa charge?

  177. farhatulhuda says:

    sangat cantik……saya tertarik

  178. rasyidah says:

    salam…sy minat dgn kabinet dapur tu..bleh bg kos brapa utk smua tu???thanks…

Tinggalkan komen

Anda mesti Log Masuk untuk meninggalkan komen.