14 Comments

  1. izhar
    izhar

    Tolong bagi quatation untuk kc

    1. Base cabinet = 15′
    2. 1 x tall unit
    3. Base cabinet atas refrigerator
    4. table top granite 15′
    5. bar counter 8′ dengan top solid surface with base cabinet
    6. wall cabinet 6′
    7. 1 x dish rack
    8. panel cover untuk ducting 6′
    9. drawer 3 set
    10. 2 x glass door for wall cabinet
    11. wiring for 7 power point
    12. plumbing for tap n double bowl sink
    13. wall tile for 9′
    14. Kc guna material melamine with aluminium edge
    15. kitchen hoob n hood (chimney) + sink dah beli

    Lokasi di shah alam. Berapa kos keseluruhannya?

    May 19, 2010 at 3:55 pm Reply
  2. ika
    ika

    bilik tidur tak de keh?
    tengah bingung ni…
    nak hias bilik tidur sendiri beserta tempat belajar dalam satu bilik..

    December 3, 2010 at 10:31 pm Reply
  3. farah2552
    farah2552

    Salam. saya nak mintak idea untuk buat kabinet dapur saya bleh ker? then nak jugak quotation unt cabinet tu. Kalau nak drawing, saya bleh email kan…

    March 10, 2011 at 9:50 am Reply
  4. zila
    zila

    Salam..
    berapakah jarak yang sesuai antara KC dan island?
    berapakah kelebaran island yang sesuai?

    dapur saya berukuran 10′ * 16’…. adakah sesuai utk dibuat island?

    April 2, 2011 at 8:10 am Reply
  5. ctz
    ctz

    agak2 la bajet untuk dapur atas tu berapa?…warna dia…mmg cantik..sempoi..

    May 13, 2011 at 5:55 pm Reply
  6. izan
    izan

    boleh tak tunjuk contoh kabinet dapur utk ruang dapur yang mempunyai 2 panel tingkap iaitu dihadapan dan di sebelah kiri

    May 19, 2011 at 1:29 pm Reply
  7. Norizuhana M.Satar
    Norizuhana M.Satar

    bleh bantu x,ngah nak cari warne lantai yg sesuai tuk dapur,table top hitam.pintu kabinet hitam,lantai ngan dinding x tau nak warne ape.

    June 6, 2011 at 12:03 pm Reply
  8. Mohamad
    Mohamad

    JIka saya menggunakan 2 biji ss sinki bowl, bagaimanakah untuk memasangnys utk nampak cantik?

    July 19, 2011 at 11:11 am Reply
  9. Mas
    Mas

    Berapakah kos Sekiranya saya ingin men Ina kitchen kabinet seperti ini.

    August 3, 2011 at 10:47 am Reply
  10. siti esah
    siti esah

    tolong bagi sebut harga:
    rumah teres setingkat corner lot ukuran rumah 20×70
    1.kitchen kabinet ade pulau
    2.bilik study
    3.ruang tamu
    4.wardrobe bilik tidur utama dan bilik ank

    August 24, 2011 at 11:09 am Reply
  11. che wan nor jam'iah
    che wan nor jam'iah

    assalamualaikum saya ingin membuat pintu rak cabinet daripada milamine. ukurannya 10 kaki . dan kabinet gantung 7 kaki. berapakah anggaran kosnya.

    December 17, 2011 at 5:33 pm Reply
  12. rozihani
    rozihani

    saya tertari dengan dsemua tips yang diberiokan dalam ruang kabinet dapur, sebab saya perlu dapat pengetehuan agar dapat kenal pasti konsep apakah yang sesuai untuk rumah saya nanti….

    February 9, 2012 at 10:31 am Reply
  13. Hairy Shah
    Hairy Shah

    Assalamualaikum,,,

    Ingin bertanya, pemasangan plaster ceiling dan lantai lamination (kayu) untuk dapur sahaja…sekaki berapa encik?. dan anggaran untuk kc L (170cm x 135cm) tak termasuk hob dan hood (kabinet sahaja dan bar (42 inci x 24 inci).

    terima kasih

    March 15, 2012 at 11:34 am Reply
  14. noor asyikin
    noor asyikin

    Kalau design kabinet mcm dalam contoh di atas(warne merah) rm brape ?

    July 24, 2012 at 11:10 am Reply

Leave a Reply