178 Comments

  1. nurfa
    nurfa

    berapakan kos untuk membuat kabinet dapur seperti dlm gambar dan kos wardrobe

    April 15, 2009 at 3:15 pm Reply
  2. erni
    erni

    sgt menarik p.ceiling ni..minta pihak admin email kos p.ceiling dan k.cabinet dapur ini ye.terima kasih

    April 20, 2009 at 4:05 pm Reply
  3. sue
    sue

    Salam…

    Boleh dptkan kod warna utk ruang tamu gambar di atas?…Thanks in advance.

    April 21, 2009 at 5:34 pm Reply
  4. admin (Listing owner)

    Salam

    Kepada semua yang bertanya tentang kos, kos berbeza-beza antara rumah kerana saiz yang berbeza, bentuk yang berbeza dan detail lain yang juga akan berbeza. Adalah lebih baik jika anda menjemput kami datang rumah untuk membuat ukuran sambil berbincang tentang keperluan anda sendiri.

    Kepada sue yang bertanya tentang kod warna ruang tamu. Cat tu adalah bancuhan kustom ICI dan bukan dari kod warna standard. Ada kod untuk bancuhan kustom tapi kami tak ingat dah. Kena tanya tuan rumah dulu kalau dia masih ada simpan.

    April 22, 2009 at 9:44 am Reply
  5. Serena
    Serena

    WoW! Cantiknyer deko ..kemas dan sgt praktikal.

    April 23, 2009 at 4:49 pm Reply
  6. mummydhia
    mummydhia

    SGT MENARIK…KALAU EAST COAST, AD CAWANGAN ATAU U ALL DATANG TAK?TQ

    April 25, 2009 at 10:18 am Reply
  7. admin (Listing owner)

    Mummydhia,

    East coast atau mana-mana kat semenanjung pun boleh buat. Cuma kos akan jadi lebih sebab transportation atau lain-lain kos logistik…

    April 25, 2009 at 4:32 pm Reply
  8. Iza
    Iza

    Salam ADMIN..
    saya ni minat sgt nak buat palster ceiling yg mcm gambar kat atas tu..
    just nk tanye la.. lama2 mesti byk habuk dalam ceiling tu kan…
    camne ekkk nak menten.. x larat la kalau nak panjat bersihkan.. ada apa2 tips tak.. kwn2 kata buat cornice jek.. tapi, saya minat nak wat yg mcm kat atas tu..

    April 27, 2009 at 3:34 pm Reply
  9. rizal
    rizal

    brp kos kitchen cabinet?

    April 28, 2009 at 3:02 pm Reply
  10. admin (Listing owner)

    Iza, apa benda pun kalau tak bersihkan memang berhabuk. So, mungkin boleh buat schedule, cuci sebulan sekali ke. Itu le tipsnya. Kalau malas panggil maid by hour tu. Yang sejam RM20 tu.

    April 28, 2009 at 9:51 pm Reply
  11. admin (Listing owner)

    Rizal, kos kitchen cabinet bergantung kepada saiz, design, material dan aksesorinya..

    April 28, 2009 at 9:52 pm Reply
  12. johari
    johari

    cantik, modern, simple, brape total anggaran kos untuk siapkan semua tuh..(just to estimate my budget).very appriate you can email me.tqtq

    May 6, 2009 at 3:21 pm Reply
  13. zurina
    zurina

    Bole saya tahu berapa kah kos nak buat KC, wardrobe spt gambar di atas?

    May 8, 2009 at 3:59 pm Reply
  14. liza
    liza

    Tolong emel kt saya anggaran kos kitchen kabinet di atas dan juga wardrobe yang warna dark brown. Rumah saya terletak di Bandar baru Bangi. TQ

    May 11, 2009 at 12:22 pm Reply
  15. siti
    siti

    salam…. boleh saya tau kos untuk kitchen kabinet yg ini http://www.senihias.com/v2/wp-content/uploads/2009/04/nan11.jpg
    …. terima kasih…

    May 13, 2009 at 4:53 pm Reply
  16. shamrie
    shamrie

    Salam,
    Minta ruang utk bertanya berkenaan lampu gantung chandellier. Berapakah anggaran berat yg sesuai utk sesuatu lampu gantung jika ingin dipasang pada plaster ceiling? Jika accesories diamondnya terlalu banyak, adakah akan memberatkan keseluruhan chandellier tersebut?

    May 14, 2009 at 3:00 pm Reply
  17. Mas
    Mas

    Ada perkhidmatan kat seberang perai tak? Nak wat kc dan wardrobe. Kalu ada i nak minta quotation

    May 22, 2009 at 1:54 pm Reply
  18. admin (Listing owner)

    Salam Mas, kami boleh buat di seberang prai. Cuma kena tambah kos transport dan lodging pekerja la. Kos mungkin jadi lebih mahal dari kalau u amik local cabinet builder…

    June 1, 2009 at 12:25 pm Reply
  19. Lina
    Lina

    Hai Admin,

    Saya dah isi borang untuk pertanyaan tentang buang kabinet dapur lama dan bina kabinet dapur baru untuk dry kitchen dan pembinaan kabinet untuk wet kitchen.

    Harap dapat jawab di email saya.

    Terima kasih.

    ps – tak ada contoh gambar kitchen warna putih atau cerah ke?

    June 4, 2009 at 1:25 pm Reply
  20. KN
    KN

    Salam..

    Blh sy tau brp total cost buat kabinet dapur tu??

    June 23, 2009 at 9:38 pm Reply
  21. mdj melaka
    mdj melaka

    menarik dan simple..saya berminat nak tahu kos untuk buat kabinet dpur dan almari pakaian warna coklat dalam gambar diatas

    June 28, 2009 at 12:52 pm Reply
  22. rozina muhammad
    rozina muhammad

    cantik sangat. saya bercadang wt wardrobe kat bilik. berapa anggaran dengan design n material yg sama untuk panjang 9.5 kaki n tinggi 10 kaki (sampai syiling). tq.

    June 28, 2009 at 9:31 pm Reply
  23. REDZUAN
    REDZUAN

    NAK TANYA HARGA KABINET DAPUR DAN ALMARI..KELUASAN LEBIH KURANG SEPERTI DALAM IMEJ YANG DIPAMIRKAN..SAYA TANYA DULU,KALAU BAJET OK BARULAH BOLEH AJAK DATANG RUMAH..TLG EMEL YE

    July 8, 2009 at 9:10 pm Reply
  24. enalariff
    enalariff

    Mohon agar admin jika ada (foto) konsep selain daripada yang diatas. Nice pic kat atas tu… Tahniah kpd pemilik rumah dan syarikat yang mengubahsuai rumah tersebut MANYAK CANTIK OOOOO Jelessss

    July 9, 2009 at 8:54 pm Reply
  25. asmah
    asmah

    salam… saya nak buat almari kustom btk L tapi dicantumkan dengan almari pakaian dan almari buku.. ukuran dlm 10×10

    July 13, 2009 at 9:58 pm Reply
  26. zue
    zue

    nak tanya, kalau panggil u all datang tengok rumah yg nak di renovate, atau nak mintak sebut harga kena kena bayaran ker? kalau kena bayar berapa? atau percuma sebut harga?

    July 16, 2009 at 1:21 pm Reply
  27. nurrul
    nurrul

    nak tye harga kabinet dapur n kalau panggil u all datang tengok rumah yg nak di renovate, atau nak mintak sebut harga kena kena bayaran ker? kalau kena bayar berapa? atau percuma sebut harga?

    July 17, 2009 at 3:08 pm Reply
  28. admin (Listing owner)

    Sebutharga percuma aje.. Kami boleh dtg ke rumah. Telefon/SMS 013-236 1198. Tq

    July 17, 2009 at 6:25 pm Reply
  29. ismaida
    ismaida

    boleh email kan tak anggaran harga untuk semua ubah suai dalam gambar tu.
    saya bekenan tol lah…

    July 22, 2009 at 4:49 pm Reply
  30. intan
    intan

    cantiknyee..saya punya dapur lebih kurang mcm ni designnye tapi lagi kecil..pening kepala nak wat kabinet yang mcm mana..boleh bagi idea tak?

    August 2, 2009 at 5:40 pm Reply
  31. intan
    intan

    rmh saya dah siap dengan jubin.andaikata saya nak wat plaster siling,terjejas tak jubin saya tu.coz byk org ckp jubin akn rosak.

    August 2, 2009 at 5:44 pm Reply
  32. admin (Listing owner)

    Jubin rosak kenapa pulak?

    August 2, 2009 at 6:00 pm Reply
  33. intan
    intan

    diorang kata masa proses nak wat plaster tu,alat seperti tangga boleh wat jubin calar..betul ker?

    August 2, 2009 at 6:09 pm Reply
  34. admin (Listing owner)

    Beli mercedes ratus ribu pun boleh calar. Biasalah. Cuma pastikan kontraktor intan buat kerja cermat, jangan tarik staging tapi angkat, pakai pelapik dan sebagainya.

    August 2, 2009 at 10:43 pm Reply
  35. nor azian
    nor azian

    cantik la cabinet dapur tu..tolong email saya jugak…harganya…

    August 3, 2009 at 5:31 pm Reply
  36. zack
    zack

    Tanya Siket..berapa kos kicthen cabinet kat atas tu?

    August 4, 2009 at 4:38 pm Reply
  37. army
    army

    kabinet yg sy nak buat tu lebih kurang lebar dan pjg cabinet ni,berapa kosnya

    August 4, 2009 at 9:15 pm Reply
  38. army
    army

    pjg dapur sy 17 inci dan lebar 6 inci

    August 4, 2009 at 9:17 pm Reply
  39. niza
    niza

    saya nak tanya kalau rumah 22 x 70 berapa kos untuk buat kabinet dapur . contoh mcm yg encik buat kat gombak tu… tlg bagi tahu berapa??? ne no fon saya 016 2315458

    August 5, 2009 at 12:17 pm Reply
  40. Su
    Su

    Hi,

    Berape harga utk kitchen cabinet di atas?

    Tq.

    August 6, 2009 at 2:17 pm Reply
  41. siti
    siti

    Sy juga tinggal di tmn sri gombak, tapi dapur sy agak besar skit dr contoh di atas [bilik bwh dipecah & tambah belakang lg]. kalau kabinet ukuran yg sama [dah sedia ada table top ‘L’ shape, berapa angaran kosnyer?

    August 10, 2009 at 1:44 pm Reply
  42. Zamri Abd. Rahim
    Zamri Abd. Rahim

    Hiasannya cantik dan menarik. Moden dan kontemporari. Bole saya tau berape jumlah kos keseluruhan pada gambar yang ditunjukkan? Saya bercadang nak masuk rumah teres baru saya di Bangi pada tahun depan. Saiz rumah saya 22 x 75. Sekurang-kurangnya saya nak tahu berapa budget yang perlu disediakan. Harap maklum. Sekian terima kasih..

    August 15, 2009 at 1:17 pm Reply
  43. DILLA
    DILLA

    saya tinggal di pj..kabinet yg sy nak buat tu lebih kurang lebar dan pjg cabinet ni,berapa kosnya

    August 17, 2009 at 11:54 am Reply
  44. Ida
    Ida

    salam en.admin senihias.com…

    dapo saya lbih kurang sama keluasan dapo dlm gmba tu. kalo saya nk buat same mcm tu, brapa anggaran kos nye?
    table top dia, solid surface kan? cabinet dia bkn jgk solid wood kn?

    kalo saya nk mntak zolmar consult/quotation kitchen cabinet umh saya, ade ape2 charge x?

    August 17, 2009 at 1:51 pm Reply
  45. azahar
    azahar

    Assalamualaikum…..

    Berape harga untuk kitchen cabinet di atas?
    Thank…

    August 18, 2009 at 7:49 am Reply
  46. murni
    murni

    salam, sy ada beli umah di BB Nilai, memang berkenan dgn kitchen cabinet dlm pic tu… agak2 bpe lah kosting nye, bgtau lah ke email sy..tq n selamat menyambut ramadhan al mubarak…

    August 18, 2009 at 8:18 pm Reply
  47. Su
    Su

    Berape harga utk kitchen cabinet di atas? Tolong emailkan kat email sy harganya..

    August 25, 2009 at 4:13 pm Reply
  48. yazid
    yazid

    salamun’alaik sheh…suka tengok gambar kabinet diatas..rumah ana 20′ x 42′ built up….ana perlu quotation utk perkara berikut.
    1. cadang nak pecahkan tingkap dan pintu dapur untuk tambah 20′ x 42′ + 3′ kaki lagi ke arah longkang dapur.
    2. buat kabinet diatas L shape base 6′ x 6′ ( ana dah ambik ukuran dari sudut dinding asal ) dan atas ana perlukan 7′
    2. macamana pula kalau base guna binaan konkrit 6′ x 6′
    Soalan ana…berapa quotation untuk 3 perkara diatas…terima kasih

    August 26, 2009 at 11:32 pm Reply
  49. qalammaya
    qalammaya

    Salam

    Saya berminat dengan design cabinet seperti diatas. Saya bercadang untuk menbuat reno di 2 bahagian iaitu yard untuk di jadikan wet kitchen dan dapur asal sebagai dry kitchen. perincina saya seperti di bawah

    1. yard – keluasan 4 kaki x 9 kaki. Saya bercadang membuat L shape concrete table top + tiles + solid wood untuk pintunya di bahagian bawah dan cabinet bahagian atas sepanjang 6 x 4 kaki. saya bercadang meletakkan sink, hob dan hood di sini. Di bahagian atas sinki tersebut, saya mahu meletakkan cabinet pinggan mangkuk di bahagian atasnya.

    2. dapur – berkeluasan 7 x 9 kaki. saya bercadang untk menggunakan cabinet seperti yang di atas dengan solid wood dan sold surface dengan L shape yg berukuran 7 x 4 kaki di bahagian kiri dinding dan straight cabinet sepajnang 5 kaki di bahagian kanan dapur. Cabinet dinding bahagian atas dengan ukuran yg sama di kedua dua bahagian dinding kiri dan kanan. Memandandkan dapur saya bersambung dengan dininig area, sya bercadang meletakkan tall unit sebagai pemisah dengan ukuran 4 kaki lebar dan 9 kaki tinggi. untuk makluman, saya bercadang meletakkan fridge, washing machine dan built in oven di bahagian ini.

    Saya berharap pihak seni hias dapat quotekan saya costnya. Saya bercadang memulakan kerja reno ini selepas raya nanti. Juga anggaran berapa lama kerja ini akan berjalan. seni hias juga dialu alukan untuk memberikan komen jika idea saya ini di rasakan seakan tidak sesuai dan memberikan alternatif lain sebagai pilihan.

    Terima kasih

    August 30, 2009 at 7:13 pm Reply
  50. normala
    normala

    Berapa harga kichen cabinet di atas…keluasan dapur sama dengan rumah saya..harap en admin email kepada saya.

    September 4, 2009 at 12:41 pm Reply
  51. aida hamid
    aida hamid

    saya nak tnye le saya ingin buat 2 dapur basah dan kering bole dpt diskaun ke

    September 16, 2009 at 2:37 pm Reply
  52. nor azira binti ahmad
    nor azira binti ahmad

    cantik berapa harga kabinet dapur klu siap cam tu?

    September 28, 2009 at 9:59 am Reply
  53. zahari
    zahari

    memang cantik….tapi bagaimana dan berapa kosnya ?

    October 1, 2009 at 2:45 pm Reply
  54. suzana jaafar
    suzana jaafar

    salammm…cantekkk sangat kabinet yg encik telah reka..tahniahh!!!! teruskan useha..boleh tak encik tolong emailkan cost nak buat kabinet mcm tue..keluasan dapur saya lbh kurang mcm tue…tahniah sekali lagi…

    October 3, 2009 at 12:27 am Reply
  55. niza
    niza

    berapa kos kabinet dapur ne???? utk rumh 22×70… tlg bagi tahu harga ya…pls,.. memang cantik email kat saya ya

    October 5, 2009 at 4:38 pm Reply
  56. nurliza
    nurliza

    cantik ler… kabinet dapur kalu camtu brapa kos?.. sy tgh survey utk rumah sy di Sri Kembangan.

    October 5, 2009 at 4:45 pm Reply
  57. wan
    wan

    tolong email saya berapa harga kabinet dapur sebijik camni, tinggi lebar material yg sebijik camni. Anggaran dalam berapa?

    October 6, 2009 at 1:17 pm Reply
  58. MASTULAH ISMAIL
    MASTULAH ISMAIL

    SAYA HENDAK UBAHSUAI RUMAH DENGAN KOS RM40,000. RUMAH SEMI D KELUASAN TANAH 35X70. APA YANG BOLEH SAYA LAKUKAN DENGAN KOS SEBANYAK ITU?

    October 6, 2009 at 4:32 pm Reply
  59. juwairiah
    juwairiah

    slalunye nak wat kabinet dapur berape ye?

    October 14, 2009 at 3:39 pm Reply
  60. affizah
    affizah

    kayu jenis ape yea gambar2 di atas

    October 20, 2009 at 3:16 pm Reply
  61. khuza
    khuza

    tokey mesti tak leh display harga @ kos kat sini…ye dak?
    tapi at least letak anggaran leh tak?

    November 5, 2009 at 2:23 pm Reply
  62. Asrol
    Asrol

    Salam…hasil yang sangat cantik dan kemas…..
    admin…boleh tak bagi sebutharga bagi design dapur seperti diatas?
    Cuma kabinet dapur tanpa aksesori tambahan yg lain…berminat utk menjemput team anda kerumah utk bincang design dan idea yg terbaik bg kediaman kami…10q.

    November 14, 2009 at 1:00 am Reply
  63. fina
    fina

    cantik kabinet dapur tu…sya baru beli rumah, sya nak wat kabinet dapur camtu, agak2 baper kosnya…?

    November 18, 2009 at 9:02 am Reply
  64. Saiful
    Saiful

    saya cadangkan kepada Admin supaya setiap ruangan deko yang disiarkan disertakan sekali dengan harga siap pasang. Kami sebagai pembaca faham bahawa harga adalah berbeza mengikut design, material & keluasan ruang tetapi harga untuk gambar yang disiarkan boleh dijadikan sebagai “benchmark” untuk pembaca membuat “initial costing” sebelum dapat membuat sebarang keputusan….. Harap dapat pertimbangan pihak SysAdmin. Terima kasih

    December 8, 2009 at 3:16 pm Reply
  65. admin (Listing owner)

    Bagus cadangan tu saiful tapi lebih elok kalau kami tak siarkan harga. Harga kabinet yang dipaparkan dah jadi privacy kepada pelanggan. Kalau nak harga, kami boleh quote berdasarkan kepada permintaan. Tq

    December 9, 2009 at 1:18 am Reply
  66. jue
    jue

    betul lah susah nak bajet kalau x ada harga… yang saya tahu mesti mahal kan.. dalam 5 ribu keatas kan.. boleh bt instalment boleh ke…

    December 11, 2009 at 6:12 pm Reply
  67. teepah
    teepah

    tolng emailkn quotation utk kc ini diatas yang guna nyatoh ply dan yang warna merah dan putih glass) berserta solid solfis untuk 4x13x5 kaki. terima kasih

    December 17, 2009 at 1:06 pm Reply
  68. MASLEHA  BT MOHD SHAMSUDDIN (MPK) JBT KEWANGAN
    MASLEHA BT MOHD SHAMSUDDIN (MPK) JBT KEWANGAN

    Syabas! teruja dan gembira tengok teamwork you buat kabinet dapur, tabik spring la tak payah nak tengok dan beli barangan import kan, anak jati MALAYSIA dah pandai buat, TENTU BOLEH…..

    December 22, 2009 at 2:04 pm Reply
  69. marryana
    marryana

    memang cantik gambar ni

    January 17, 2010 at 1:50 pm Reply
  70. shahrul
    shahrul

    saya pohon sekiranya bole tuan email quotation untuk KC dan juga ruang tamu

    March 26, 2010 at 11:26 am Reply
  71. lyana
    lyana

    berminat la ngan design kabinet dapur kat atas 2,anggaran kos brape ye.kalau kat area n.sembilan blh buat ke??

    April 28, 2010 at 4:09 pm Reply
  72. taib
    taib

    berapa kos ruang tamu.bilik tidur dan kabinet dapur

    May 5, 2010 at 11:51 am Reply
  73. din
    din

    saya berminat dgn kitchen cabinet ni..tlg email kan sebut harga, terima kasih!

    May 17, 2010 at 4:45 pm Reply
  74. mohd najib yunos
    mohd najib yunos

    a,kum,berapa kos untuk kabinet diatas dengan table top sekali?minta email pada saya.tq

    May 17, 2010 at 11:56 pm Reply
  75. sue
    sue

    salam, brapa kos untuk KC di ats, minta email kat saya. tq

    May 25, 2010 at 1:43 pm Reply
  76. sam
    sam

    salam, saya nak tanya. kalau saya hendak ubahsuai satu kondo baru. saiz lebih kurang dalam 1000-1300 kaki. berapa kos untuk ubahsuai satu kondo tersebut mengandungi 3 bilik tidur, 2 bathroom, 1 ruang tamu dan dapur? reka bentuk yang simple tapi nampak menarik. berapa kos?? dalam kawasan lembah klang……

    May 26, 2010 at 8:16 am Reply
  77. salasiah
    salasiah

    Assalamualaikum,
    Saya berhajat untuk mengubahsuai rumah bahagian dapur dan ruang tamu.Ini bukan setakat ubahsuai tetapi melibatkan penambahan keluasan. rumah saya semi d 30 x 72. Dengan kos sebanyak rm 60 000 , apa yg boleh sy buat utk mendapatkan rumah idaman saya dan keluarga. Kami lebih berminat dengan gaya moden.Harap pihak admin dapat berkongsi idea dan kepakaran dengan saya,terima kasih

    June 6, 2010 at 7:27 pm Reply
  78. Nurul Ain Binti Roslan
    Nurul Ain Binti Roslan

    berapa kos dapur di atas. tolong email kepada saya.

    June 10, 2010 at 4:15 pm Reply
  79. Azean
    Azean

    Cantik!

    June 16, 2010 at 10:44 am Reply
  80. jhamsiah
    jhamsiah

    salam…boleh berikan saya quotation utk renovation kitchen cabinet diatas?

    June 23, 2010 at 11:09 am Reply
  81. akma
    akma

    Sy pun nak axactly mcm yang kat atas..11 1/2 ft x 6 1/2 ft..tak termasuk sinki..agak2 berapa kos dier.email saya segera yer..

    June 29, 2010 at 11:56 am Reply
  82. akma
    akma

    Wardrobe: 8 ft..2 ft kiri kana buat shell..4 ft tmpt sangkut baju( 2 layer)smpi atas..

    June 29, 2010 at 11:58 am Reply
  83. Wheeda
    Wheeda

    cantik..nak tengok lagi yang lebih banyak cth rumah yamg cantik2………

    June 30, 2010 at 11:14 am Reply
  84. RJFRVENTURE
    RJFRVENTURE

    SAYA HENDAK UBAHSUAI RUMAH DENGAN KOS RM100,000. RUMAH TERES DUA TINGKAT. KELUASAN TANAH 20X70. kELUASAN BANGUNAN SEDIA ADA 20X40. SAYA BERCADANG UNTUK MENAMBAH KELUASAN DPD 20X40 KEPADA 30X50.APA YANG BOLEH SAYA LAKUKAN DENGAN KOS SEBANYAK ITU?

    July 1, 2010 at 8:20 am Reply
  85. masitah
    masitah

    salam,
    nak tanya wardrobe cokelat kat ats tu berapa kosnye ekk…tolong email saya yer…

    July 15, 2010 at 6:23 am Reply
  86. oyie
    oyie

    salam…saya ingin mendapatkan tip untuk menatarias luang tamu,masalahnya saya punya tile lantai warna meroon dengan keadaan ruang yang agak terhad…warna cat dinding yang bersesuaian dengan lantai rumah saya..macam mana nak nampakkan ruang tu agak luas dan sedap mata memandang.Rumah flat dan mempunyai anak 4 yang masih kecil….jika boleh bantu tolong emailkan ke saya…untuk tip masalah saya…

    July 17, 2010 at 12:35 am Reply
  87. Jaafar
    Jaafar

    Berapa anggaran kabinet konsep inggeris merah putih utk pjg 10 kaki atas dan bwh?

    July 18, 2010 at 1:03 am Reply
  88. adlin linda
    adlin linda

    cantiknya..terpegun saya melihatnya. Saya teringin kabinet dapur yg hampir serupa dengannya. boleh emel kpd saya harga tersebut? Kalau nak buat susun atur ruang tamu pula macam mana? mohon respon. tq!

    July 27, 2010 at 4:05 pm Reply
  89. Farah
    Farah

    berapakah kos untuk kc yang dalam gambar tajuknye nan11 tu?
    area seremban cover x?
    adakah pemasangan termasuk hob,hood,basin,tap etc?
    saya nak buat kc bentuk L,rumah teres 22×70..
    agak2 bajetnye berapa?
    thanks

    August 6, 2010 at 7:13 pm Reply
  90. balkis
    balkis

    saya berminat buat ubahsuai rumah dengan tambahan di ruang dapur (termasuk kitchen kabinet), ruang tamu dan ruang atas. anggaran kos 100 k termasuk kerja-kerja plumbing dan wiring. Dengan kos sebanyak itu, apa yg boleh diperolehi?

    August 9, 2010 at 5:38 pm Reply
  91. nurliyana
    nurliyana

    macam maner nk hias bilik?

    August 11, 2010 at 1:46 pm Reply
  92. florence
    florence

    sy mmg suka tgk kabinet yg cantik,tp berapakah kos yg perlu dkeluarkan utk mbuat kabinet spt di atas…?

    August 12, 2010 at 11:49 am Reply
  93. jessy
    jessy

    dapur saya dah ada kabinet bawa dengan dapur masak, saya bercadang menambah cabinet atas macam dalam gambar tu, berapa ye?

    August 26, 2010 at 4:50 pm Reply
  94. Rozita
    Rozita

    salam, saya tertarik dengan design cabinet dapur tu.blh email kepada saya kosnya? keluasan dapur 9X4 kaki. L shape.TQ

    August 31, 2010 at 6:02 pm Reply
  95. roz
    roz

    saya ingin dapatkan s/harga KC dan bantuan hiasan ruang tamu..

    September 9, 2010 at 10:08 am Reply
  96. nisya
    nisya

    Salam,

    Jika saya ingin membuat pengubahsuaian bagi sebuah rumah berkeluasan 18’x55′ termasuk pemasangan lantai limanate ruang tamu dan bilik tidur, pemasangan kabinet dan tiles ruang dapur, dan wardrobe bilik tidur. Berapakan anggaran kos tersebut. Sekian Terima Kasih.

    September 17, 2010 at 11:13 am Reply
  97. ani
    ani

    saya nk tahu berapa kos unuk bua kitchen kabinet seperti ini??sila email kepada saya yer…

    September 18, 2010 at 10:38 am Reply
  98. aini
    aini

    buleh x bg sy quotation untuk kabinet dapur mcm ni..
    tapi without tmpt letak oven kat tepi tuh…

    lg satu saiz kabinet dapur ni brp ni ekk..

    September 22, 2010 at 2:50 pm Reply
  99. sbd
    sbd

    salam..lawat la blog saya

    September 25, 2010 at 8:55 pm Reply
  100. Lynn_dude
    Lynn_dude

    SALAM..

    BAGUS ADA RUANG BAGI PENDAPA SEPERTI INI. SUPAYA SEMUA PENGGUNA N PEMBACA DAPAT ILHAM DARIPADA APA YG DIPAPARKAN UNTUK DEKORASI RUMAH MEREKA.
    SAYA JUGA INGIN BERTANYA SOALAN:

    BARU BARU MENDUDUKI RUMAH SEMI D 3 BILIK. ADA RUANG UNTUK TETAMU, RUANG KELUARGA N DAPUR.
    1) BAGAIMANA NAK MEWUJUDKAN RUANG MAKAN UNTUK TETAMU. RUANG UNTUK KELUARGA MENEMPATKAN SOFA L SHAPE, RAK TV
    2) BAGI MENYERLAHKAN LAGI RUANG TETAMU SUPAYA NAMPAK MEWAH, ADAKAH PERLU DIWUJUDKAN FEATURE WALL/CAT COLOUR LAIN. LANGSIR KALER COKLAT LEMBUT/ADA CORAK SIIT KALER COKLAT GELAP. SOFA KULIT COKLAT GELAP (1+2+3). DINDING KALER PEACH LEMBUT.

    September 27, 2010 at 12:03 pm Reply
  101. riee
    riee

    assalamaulaikum:

    Nak tanya kalau saya nak buat kabinet dapur bayar cash ke atau leh insurance bulanan?

    terima kasih

    September 28, 2010 at 10:44 am Reply
  102. sabiroh
    sabiroh

    salammm…cantekkk sangat kabinet yg encik telah reka..saya nak minta pendapat untuk deko ruang tamu ni. boleh tolong ke

    October 5, 2010 at 2:19 am Reply
  103. fadlee
    fadlee

    saya berminat dengan kabinet yang tuan paparkan,berape cosnya?

    October 16, 2010 at 11:51 am Reply
  104. Miza
    Miza

    saya ingin tahu kos plaster siling seperti diruang tamu diatas complete beserta kos wiring+cat. mekasih.

    October 16, 2010 at 9:08 pm Reply
  105. Miza
    Miza

    saya ingin tahu kos plaster siling seperti diruang tamu diatas complete beserta kos wiring+cat bagi ruang tamu bersaiz 18′ x 14′. mekasih.

    October 16, 2010 at 9:10 pm Reply
  106. ahmad mazrullah
    ahmad mazrullah

    Boleh e-mailkan kepada saya berapa harga untuk KC seperti diatas.

    November 4, 2010 at 12:20 pm Reply
  107. siti mahmudah bt sarbini
    siti mahmudah bt sarbini

    semua dekorasi anda sangat cantik…tapi harga macamana? mahal kot…

    November 18, 2010 at 12:15 pm Reply
  108. Fyde
    Fyde

    Salam..saya tertarik dengan design kabinet dapur seperti di atas, simple dan cantik,dan saya ingin tahu anggaran kosnye..blh x tlg hantar ke email saya?
    Terima kasih.

    November 23, 2010 at 7:25 pm Reply
  109. zairol
    zairol

    saya juge berminat dgn kabinet dapur n wardrobe mcm di ats..keluasan dapur sy pun lebih kurang begitu..harap en.admin dpt bg quotation ke emel saya ttg kos yg dikeluarkan oleh owner utk dapur dan bilik2nya.insyaallah akn masuk rumah baru ptghn thn dpn.so bole buat budget nnti.tenkiu..

    November 24, 2010 at 3:05 pm Reply
  110. sue
    sue

    berapa kos untuk kabinet dapur tersebut? lagi satu saya nak tahu kos pasang tile utk rumah double story 22×70 utk tingkat atas dan tangga sahaja.

    November 30, 2010 at 11:43 am Reply
  111. ita
    ita

    Saya nak tahu di mana saya boleh dapatkan bakul di dalam kabinet dapur dengan harga yang berpatutan.

    December 12, 2010 at 11:11 am Reply
  112. nurulhuda
    nurulhuda

    wardrobe n kabinet dapur umah cam sya n suami idamkan..wape kosnyer yer…

    December 14, 2010 at 11:42 am Reply
  113. nik
    nik

    salam,

    saya tertarik dengan kbabinet dapur, berapa kos untuk desind tersebut.

    December 14, 2010 at 1:49 pm Reply
  114. eida
    eida

    Salam,

    Cantiknyer…. saya berkenan ngan wardrobe yang warna merah tu… klu saya nak wat camtu brapa kos nyer yer…

    December 15, 2010 at 10:33 am Reply
  115. elin
    elin

    tq pada owner yg bg gambar ni..yg ni pon sy suka…sy suka itam@putih…

    December 16, 2010 at 9:45 am Reply
  116. Eyta
    Eyta

    berminat dgn wardrobe cermin yg 10kaki tu? brapa anggaran kosnya? Adakah ianya built in, means thaht tak boleh dialih2kan?

    December 16, 2010 at 5:37 pm Reply
  117. hamizah
    hamizah

    sy nk tnye Wardrobe gaya moden yg warna hitam berape kaki…n kos dia brp…
    sesuai ke untuk bilik tidur keluasan 10X12

    December 21, 2010 at 11:18 pm Reply
  118. yanz
    yanz

    berapa kos siling plaster + wiring untuk rumah saiz 22x 70.harga pasaran sekarang..

    December 31, 2010 at 5:02 pm Reply
  119. Ezzuan
    Ezzuan

    Salam..saya berminat dgn kabinet dapur mcm di ats..keluasan dapur sy pun lebih kurang ..harap dpt bg quotation ke emel saya ..thanks

    January 17, 2011 at 2:03 pm Reply
  120. henry
    henry

    saya berminat kabinet,berape cosnya?
    kos plaster siling seperti diruang tamu diatas complete beserta kos wiring+cat untuk 10’X20’?
    kos pasang tile untuk tiga bilik 9’X15′?

    January 20, 2011 at 7:33 pm Reply
  121. hamiza
    hamiza

    saya ingin tahu berapa kos untuk kabinet dapur.tolong email kat saya.t/q

    January 23, 2011 at 4:58 pm Reply
  122. jaja
    jaja

    saya suka kabinet dapur. leh tak email kpd sy harga asap. TQ

    February 6, 2011 at 10:11 pm Reply
  123. shariah
    shariah

    sila emailkan no.telefon dan alamat pejabat anda untuk saya hubungi.Saya sangat berminat dengan kerja anda.

    April 14, 2011 at 12:40 pm Reply
  124. WAN NURHUSNA
    WAN NURHUSNA

    wow…!!!!!!!!!!!cantik giler rumah ni…alangkah indahnya kalau rumah aku cantik macam ni…hehehe…bilik dia gempak giler…hahaha…

    April 25, 2011 at 1:00 pm Reply
  125. MUHAMMAD NAFQI HAZIM
    MUHAMMAD NAFQI HAZIM

    aah..la kakak…cantik kan rumah ni…nanti kite suruh ayah cakap kat arkitek umah kite yg ayah buat sendiri guna tanah lot kite tu suruh ayah buat macam ni…hehehe…bilik die pun memang gempak giler…hahaha

    April 25, 2011 at 1:05 pm Reply
  126. Eija
    Eija

    kabinet dapur yang menggunakan nyatoh ply, badan diperkukuh dan varnish bape kos nyer?

    May 3, 2011 at 7:37 pm Reply
  127. Baizura Tukimon
    Baizura Tukimon

    Saya berminat dgn kitchen kabinet diatas. Berapa kosnya sekiranya saya nak buat kitchen kabinet tersebut.

    May 8, 2011 at 4:37 am Reply
  128. dvidejaa
    dvidejaa

    saya sangat tertarik dengan gambar lemari pakaian anda apalagi dengan warna yang sangat menarikk ,,,

    July 2, 2011 at 7:40 pm Reply
  129. LIZA
    LIZA

    saya sangat berminat dengan kabinet dapur dan wardrobe.. berapa charge untuk kerja2 ni.. dan jika saya nak ubah suai rumah n hias rumah…bagaimana utk saya hubungi pihak tuan?

    July 6, 2011 at 11:59 am Reply
  130. tini
    tini

    wardrobe warna coklat dan pink kt dlm gambar tu drp material ape ye? brapa kos keseluruhan utk bina wardrobe tu? tlg emel pd sy..

    July 11, 2011 at 2:06 pm Reply
  131. cumi
    cumi

    SAYA MEMPUNYAI RUMAH TERES SETINGKAT YANG BELUM DIDIAMI..SAYA INGIN MMEMBUAT KABINET DAPUR..RUMAH SAYA LUASNYA 20X65..BOLEH TUAN EMAIL SEBUT HARAG BERSERTA CONTOH DESIGN KABINET DAPUR X…BERMINAT DGN HASIL KERJA TUAN…

    July 16, 2011 at 11:48 pm Reply
  132. fiza
    fiza

    saya berminat ngan kabinet ni…leh inbox saya bg tau kos dan name bahan yg digunakan.klu boleh murah la ye…tq

    July 19, 2011 at 12:22 pm Reply
  133. dahliana
    dahliana

    salam tuan, saya ingin dapatkan gambaran awal dahulu untuk buat budget. Kalau saya nak pasang almari memang sebiji seperti di atas, dari segi ukuran dan jenis nya, cuma yang almari warna gelap tu, nak pintu cermin yang sama macam warna pink tu (dua almari untuk dua bilik), termasuk kabinet dapur sama ukuran seperti di atas (mungkin dapur saya lebih kecil), anggaran budget dalam berapa ribu?
    Terima kasih.

    July 22, 2011 at 3:36 pm Reply
  134. Ida
    Ida

    Salam. Sy berminat dgn KC di atas. InshaAllah thn dpn sy naik umah dan ingin menggunakan perkhidmatan syarikat en admin utk KC,grill,wiring,wardobe 4 bilik, cabinet tv. Agak2 berapa kos utk semua itu? Ingat nk tambah toilet kecik kt tingkat bwh around 4′ x 4′. Rumah sy dlm 20x 70. Harap en admin dptberi anggaran utk sy buat budget tahun depan, sekian tq

    July 28, 2011 at 11:51 pm Reply
  135. Za
    Za

    Saya berminat dengan design yg dipaparkan di atas. Boleh emailkan saya kosnya separately untuk kitchen, bedroom and living room please? Saya akan pulang ke M’sia tak lama lg dan akan membeli rumah di Johor. Just nk th budget.Thanks

    August 19, 2011 at 11:40 pm Reply
  136. Suhaila
    Suhaila

    Berapa kos untuk kabinet dapur

    September 19, 2011 at 3:37 pm Reply
  137. joe
    joe

    saya nak beli rumah baru dekat impian putra bangi.tahu ke dekat mana dan di mana saya nak ambil borang?

    September 23, 2011 at 11:49 am Reply
  138. nadiah
    nadiah

    Salam, ley x sy dapatkan quotation harga utk kabinet dapur seperti yg display kat atas?

    September 27, 2011 at 5:48 pm Reply
  139. Boy
    Boy

    Cantik ye rumah kat gambar tu. Design is modern and simple but cantek n elegant. Not over the top sgt. Tgh buat major renov kat rmh skarang, so tgh shortage of idea lh especially ttg siling and dapur. Thanks for this site i finally have the idea. Tq tq for sharing the idea.

    October 5, 2011 at 10:19 am Reply
  140. Nita
    Nita

    boleh e-mail kepada saya berapa harga untuk KC seperti diatas.

    TQ

    October 13, 2011 at 9:08 am Reply
  141. norhisyam
    norhisyam

    salam tuan,

    nak tanye kalu kitchen cabinet size mcm kt atas tu, berapa kosnya? complete dgn hob n hood….saya nk buat di bandar baru sendayan….
    tqvm

    October 17, 2011 at 11:59 pm Reply
  142. Norazlina binti Muhammad
    Norazlina binti Muhammad

    Wah cantik giler… minta tolong sangat boleh tak emel kepada saya sebut harga untuk
    1. kabinet dapur & wardrobe coklat spt gambar di atas. keluasan rumah saya lebih kurang itu,

    2. Plaster siling untuk satu rumah ukuran lebih kurang 1000sq

    Berapa ye agak2 kos semua itu.

    Harap dapat membantu.

    Terima kasih.

    October 20, 2011 at 2:28 pm Reply
  143. mysara
    mysara

    berapa kos utk buat sebijik macam cabinet hanging nni?simple dan moden..

    November 14, 2011 at 11:31 am Reply
  144. fiqa
    fiqa

    boleh saya tau anggaran harga kabinet dapur untuk dapur kecil? design seperti diatas.. cuma kurangkan sikit kabinet tersebut.. thankz..

    November 16, 2011 at 8:45 pm Reply
  145. ctkt
    ctkt

    saya sedang mencari design cantik utk cabinet dapur saya..gambar2 diatas sgt memenuhi citarasa saya..bagaimana dgn harga cabinet dapur tu..please emel me..TQ..

    December 19, 2011 at 12:54 am Reply
  146. mohamad bin komaise
    mohamad bin komaise

    berapa kos nak buat kabinet dapur mcm kat atas tu ?

    December 28, 2011 at 9:01 am Reply
  147. lia
    lia

    Lemari pakaian cantik,kira hrgnny brpa

    January 2, 2012 at 8:47 am Reply
  148. fieda
    fieda

    salam..nk tnye kos wardrobe yg kaler htam kt ats tu brape ek…

    January 4, 2012 at 2:43 pm Reply
  149. norman
    norman

    baru beli rumah teres corner lot di melaka 20 x 65. extra land 18′. ingat nak settle down sini. rumah tu punyai 3 bilik tidur sederet. saya nak besarkan dapur, hall (saudara mara rajin bertandang dan masak2), tambahkan sebuah stor tetapi masih mahukan taman hijau. saya tertarik dengan semua rekaan dalam senihias.com. cadang nak buat wardrobe, kitchen cabinet, hiasan dalaman. plz advise.

    January 18, 2012 at 5:01 pm Reply
  150. NOR SIDAH BINTI SARIP
    NOR SIDAH BINTI SARIP

    berapa kos untuk pemasangan

    February 13, 2012 at 5:17 pm Reply
  151. abd latif
    abd latif

    saya suka dapur dia,kemas dan sedap mata memandang!makanan yang dimasak mesti sedap setiap hari !cantik,tertarik,menarik….

    March 4, 2012 at 9:17 pm Reply
  152. Nida
    Nida

    Boleh saya tahu berapa kos sekiranya nak buat kabinet dapur seperti dalam picture ni.Rumah saya teres dua tingkat 22X65.

    March 8, 2012 at 9:51 am Reply
  153. iena
    iena

    sy berminat dgn kabinet di atas….lebih kurang same saiz dgn ruang dpr saya…bersaiz 5 kaki & 2 tngkap….leh bg quotation x…..harga ye berpatutan la yea…terima kasih

    March 8, 2012 at 2:40 pm Reply
  154. Fatihah
    Fatihah

    Salam..boleh x bg quatation dpur tuh..saiz lbh krg tu gk..

    March 15, 2012 at 5:05 pm Reply
  155. marcella
    marcella

    saya sgt berminat dgn design dapur,ruang tamu dan siling…boleh tak saya nak tahu berapa anggaran kos

    April 6, 2012 at 4:39 pm Reply
  156. Fairuza Hashim
    Fairuza Hashim

    Salam, saya in gin tahu berapakah kos untuk kabinet dapur dan berapakah kos plaster Sui ing seperti di atas, boleh tolong emel kepada saya, tkasih.

    April 8, 2012 at 5:07 pm Reply
  157. Ida
    Ida

    Saya nak tahu harga wardrobe (pink)?

    April 18, 2012 at 8:47 am Reply
  158. ira
    ira

    Assalam…

    Saya amat tertarik dengan rekaan senihias…saya juga berminat untuk menggunakan khidmat senihias jika tawaran yg diberikan berpatutan dengan kemampuan saya…saya ingin membuat plaster siling kabinet daput dan Wardrobe untu bilik…jenis rumah saya dalah partment..boleh tak senihias email kepada saya quotation utk cabinet dapur, Wardrobe dan juga palster siling dengan harga berpatutan…..harap pihak seni hias akan reply asap…;-) please, very interested

    May 24, 2012 at 10:09 am Reply
  159. diyah
    diyah

    keren

    June 1, 2012 at 7:03 pm Reply
  160. eruwan
    eruwan

    Salam..saya tertarik dengan design kabinet dapur seperti di atas, simple dan cantik,dan saya ingin tahu anggaran kosnye..blh x tlg hantar ke email saya?
    Terima kasih.

    June 14, 2012 at 12:34 pm Reply
  161. analia
    analia

    berapa kos untuk dapat kabinet dapur seperti di atas.terima kasih

    June 18, 2012 at 11:30 am Reply
  162. Rosita
    Rosita

    berapa kos untuk kabinet dapur tersebut? lagi satu saya nak tahu kos pasang tile utk rumah double story 22×70 utk tangga sahaja.

    June 22, 2012 at 9:43 am Reply
  163. Yan
    Yan

    Sangat berminat dengan rekabentuk yang dipaparkan..tapi berapa kosnya ye ?

    June 26, 2012 at 8:34 am Reply
  164. effa
    effa

    saya nak tahu harga kos untuk kitchen cabinet dan plaster syiling

    July 31, 2012 at 8:00 am Reply
  165. Noor Hafliza
    Noor Hafliza

    Berapa kos untuk kabinet dapur seperti di atas?

    August 5, 2012 at 3:56 pm Reply
  166. huzzdaaaa
    huzzdaaaa

    saya nak tau kos utk kabinet dapur dan hiasan rak ruang tamu bserta plaster siling…lg 1, u cover sampai area mana????kalau area utara semenanjung camana???ada branh x???

    August 15, 2012 at 8:40 am Reply
  167. rohhimi
    rohhimi

    nak tanya brapa kos nya kalau buat seperti gambar di atas cantik skali

    August 28, 2012 at 2:06 pm Reply
  168. rohhimi
    rohhimi

    maaf lupa maksud saya Kabinet dapur tu

    August 28, 2012 at 2:08 pm Reply
  169. syam
    syam

    sungguh ringkas dan menarik deko nya…nk tnya admin..knpa letak pencahayaan lampu d bahagian atas siling kabinet dapur??

    September 16, 2012 at 9:59 pm Reply
  170. alia
    alia

    kenapa ambil gambar ada orang atas katil nampak berserak

    December 1, 2012 at 11:53 am Reply
  171. pn tura
    pn tura

    Sy memang berminat…………..basa lah cantik berkualiti yg sy nak harga berpatutan.ni cari yg murah berkualiti

    January 21, 2013 at 12:39 am Reply
  172. taiko
    taiko

    Sapa……….yg wat keje indon ke cina atau melayu.harga biar berpada nak tlg anak bangsa k……kualiti kana jaga

    January 21, 2013 at 12:48 am Reply
  173. syarmi
    syarmi

    saya nak tahu kos untuk kabinet dapur dan wardrobe..tq

    January 27, 2013 at 9:32 am Reply
  174. makcu
    makcu

    As salam..saya tertarik dengan design kabinet dapur seperti di atas, simple dan cantik, saya ingin tahu anggaran kosnye, saiz lebih kuarang besar sperti gambar di ats..blh x tlg hantar ke email saya? tQ

    January 29, 2013 at 12:10 pm Reply
  175. yunaiza
    yunaiza

    cantik design siling kt living room tu…brapa kos untuk keluasan 15 kaki X 10 kaki…

    February 17, 2013 at 12:05 am Reply
  176. Izan
    Izan

    salam.kalau nak minta datang ke rumah untuk buat survey n quotation berapa charge?

    May 28, 2013 at 10:40 am Reply
  177. farhatulhuda
    farhatulhuda

    sangat cantik……saya tertarik

    June 4, 2013 at 3:57 pm Reply
  178. rasyidah
    rasyidah

    salam…sy minat dgn kabinet dapur tu..bleh bg kos brapa utk smua tu???thanks…

    September 2, 2013 at 10:20 am Reply

Leave a Reply