16 Comments

  1. nazira
    nazira

    banyakkan gambar dan contoh

    July 21, 2009 at 11:57 pm Reply
  2. AIMMA
    AIMMA

    syer clor blek tdo merah n ptih 4 wding r.set katil ptih so blek sye xder re besar cngat.so sesuai x.cm mne pun sye nk merah n ptih jgak

    September 8, 2009 at 11:51 am Reply
  3. Rafila
    Rafila

    Saya masih binggung memikirkan langsir design apa yang sesuai untuk pintu diruang tamu saya yang berbentuk alcove dan pintunya buka ke arah dalam rumah. Pintu 2 tu memang sentiasa ditutup kerana kami mengguna pintu utama yang lain. Dibahagian dalam rumah pintu alcove itu kami hiaskan dgn dua wingchair. Tolong beri idea yang sesuai untuk kami sekeluarga. Terima kasih

    September 29, 2009 at 9:44 am Reply
  4. rossini
    rossini

    rumah semi-D saya berkonsep moden dan telah dibuat plaster ceiling supaya nampak cantik.so saya nak tahu bagaimanakh design langsir yang sesuai untuk ruang tamu dan bilik utama

    October 21, 2009 at 10:58 am Reply
  5. sabrina
    sabrina

    sy akan berpindah ke rumah baru,..rumah tersebut telah diduduki oleh kakak ipar sy dan kini beliau sekeluarga telah pindah ke rumah baru,..jadi rumah tersebut sy dan suami membelinya,.yg merunsingkan sy,..ruangtamu rumah itu sgt terhad berbanding ruang2 yg lain sangat besar,..ruang tamu nya sgt rendah berdekatan dengan siling,.jadsi sy x tahu bagaimana nak cari langsir,.klu boleh nak nampak ruang lebih luas dan tinggi,..perlukah sy pilih yg berjalur keatas,..tp takut x kena pula…adeyyy

    January 9, 2010 at 11:51 pm Reply
  6. abid
    abid

    hye sabrina…
    untuk ruang tamu yang terhad saya berpendapat sesuai untuk corak yang menegak.x kisah lah jalur2 atau berbunga atau geometrik.yang penting menegak and jgn terlalu fancy yer…

    March 15, 2010 at 3:14 pm Reply
  7. MAZNAH
    MAZNAH

    Ruang tamu rumah saya berwarna kuning lembut. Set sofa 3+2+1 berwarna kuning lembut juga.Saya tidak pandai nak pilih warna kain langsir yang bersesuiaan dengan keadaan ruang tamu tersebut. Sekarang saya pasangkan langsir berwarna berwarna kuning lemak ketam. Rasanya tak begitu sesuai. boleh ke bagi panduan sedikit.

    March 18, 2010 at 3:18 pm Reply
  8. sheekeen
    sheekeen

    Gumah saya di cat ber warna .. ada merah .. hijau dan oren… selalu langsir saya berwarna kuning … tapi kali ini suami nak warna purple… .. Di bahagian tingkap dan Sling door suami cat warna hijau pucuk pisang .. Adakah pilihan suami warna purpe tu kena?

    May 3, 2010 at 8:12 am Reply
  9. hayati
    hayati

    saya dah start pening lagi2 dkt nak raya cam ni,kononya nak yang soft color la tapi bile dah sampai kedai langsir lain plak jadinya,rambang mata wei!!!alih-alih dah tersalah beli,nyesalnyeee.tlg bg tips hilangkan rambang mata saya ni..

    June 2, 2010 at 9:55 am Reply
  10. farrah
    farrah

    salam..

    sy ingin berkongsi pendapat..sy baru memiliki rumah double storey di salak tinggi, iaitu Taman Ixora lestari..rumah tue adalah rekaan moden..so lihat pada ruang tamu rumah sy..ruang tamu agak besar..dinding sy cadang letak color hijau lumut n slow color hijau(hijau susu)contras dinding tue mengikut peredaran zaman skrg..(moden)..so kain langsir yg sy inginkan sudah pasti bukan nmpk mcm klasik..tp bermotifkan moden..lagi satu set kerusi warna coklat,bantal kerusi(bantal hiasan) sy cmpurkn color hijau lumut + coklat susu.kene x.yg menyukarkan sy skrg nie kain langsir jenis ape yg kene dgn color dinding rumah n set kerusi tersebut.

    June 29, 2010 at 10:06 am Reply
  11. hafizi
    hafizi

    mahu contoh langsir untuk org lelaki bujang..darisegi warna dan desing…

    August 7, 2010 at 3:39 pm Reply
  12. noris
    noris

    cantik gaya inggeris…….saya mmg dah lama berminat

    September 13, 2010 at 11:09 pm Reply
  13. aniza
    aniza

    saya sukakan gaya inggeris….blh x tunjukkan paten lgsir yg terbaru utk gaya inggeris

    September 27, 2010 at 11:28 am Reply
  14. lieya
    lieya

    warna langsir n design mn yg sesuai utk ruang tamu yg berbentuk 4segi tepat..sofa berwarna merah.. tolong bg pendapat..sy xda idea la nk amik warna lembut or garang

    April 21, 2011 at 4:57 pm Reply
  15. aina
    aina

    slm. sy nak minta pnpdt, wrna lgsir yg sesuai bg dindg yg brcat wrna light green dan pctre wall bwrna hijau lmut..

    January 31, 2012 at 12:35 pm Reply
  16. nismalita
    nismalita

    rumah pertama saya hhampir siap……….pening kepala nak pilih warna ape untuk langsir pertama. selama ni kat rumah sewa amik dr kampung jer……..saya banglo saiz kecil sebijik……ada 4 bilik utuk di hias…ruang tamu ada dua dan dapur serta dewwan makan lagi….cat biru slow. saya suka hitam dan pink. any suggestion

    October 13, 2012 at 10:14 pm Reply

Leave a Reply

Are you human? *