Kabinet Dapur Semangkok di Taman Melati, Gombak

Portfolio kami yang berikut ini adalah kabinet dapur berasaskan kayu Semangkok. Lokasi pemasangan adalah di Taman Melati, Gombak. Untuk rekaan dari Semangkok, pilihan warna biasanya agak cerah bagi menyerlahkan rona kayunya yang unik dan cantik. Apapun, gambar-gambar dapat memberi lebih banyak cerita dari perkataan. Jom tengok portfolio kabinet dapur kami kali ini.

Kabinet dapur Semangkok dilihat dari ruang depan. Kabinet gantung yang menempatkan sinki basuh tangan di sebelah kanan dan gerbang box-up juga merupakan hasil kerja kami. Pemilihan warna kedua-duanya dan adalah berasaskan skema warna ruang depan.

Pandangan kabinet dapur dari lokasi sebelum gerbang tapi dari sudut yang agak tinggi. Ruang oven di sebelah bawah kelihatan agak besar kerana ia direka untuk oven bina dalam yang belum diperolehi tuan rumah. Bar top adalah dari ssolid surface dan table top dari konkrit berjubin.

Pandangan kabinet dapur Semangkok dari lokasi yang serupa tapi dari sudut yang agak berbeza dapat memperlihatkan wall unit di bahagian hujung yang ditinggikan dari bermula dari paras table top bagi disesuaikan dengan kedudukannya yang bersebelahan dengan pintu.

Pandangan kabinet dapur secara berdepan sebaik saja dilihat dari lokasi selepas gerbang. Perhatikan rak display dari kaca di sisi kaunter bar.

Rak display dari kaca berlatarkan cermin memberi kesan visual yang menarik dan hidup. Dipadankan dengan bar top dari solid surface putih, rekaan rak display ini memberi sedikit kesan moden dan kotemporari di sebalik rekaan keseluruhan yang bersifat tradisional. Perhatikan tall unit 2 pintu di sebelah peti sejukyang direka untuk menempatkan mesin basuh.

Pintu untuk ruang mesin basuh direka sebagai pintu swing-lipat.

Blok peti oven, peti sejuk, sesin basuh dan bar dilihat dari belakang.

Pemandangan ke arah belakang dari sisi bar memperlihatkan susun atur perkakasan seperti dapur, hood, sinki, raki pengering pinggan dan ruang peralatan elektrik.

Pemandangan blok utama kabinet dapur dilihat dari belakang ke depan yang berakhir sebelum pintu sisi ini menamatkan lawatan anda untuk portfolio kali ini.

contact11