64 Comments

  1. awanlarat
    awanlarat

    Rekabentuk moden yang ditampilkan tidak menyerlah kerana mengunakan warna yang hambar.saya rasa pintunya mengunakan frem aluminium dan cermin spray sandblasting.pandangan saya rekabentuk tersebut terlalu simple.tentu cantik kalau sebahagian pintu dibuat jalur-jalur.ataupun sebahagian dutukar dgn pintu membran press.

    November 11, 2009 at 11:28 pm Reply
  2. mohd nazri
    mohd nazri

    bagaimana nak design ruang dapur yang sempit

    November 17, 2009 at 4:46 pm Reply
  3. Suridapur
    Suridapur

    rekabentuk yg menarik tetapi kurang menyerlah dr segi kaler…ditambah lagi dengan susun atur aksesori yg agak berserabut, menenggelamkan design kabinet dapur ini. Dan bukan ke lebih menarik sekiranya periuk belanga disimpan di dalam kabinet tanpa perlu digantung setiap mase…tak perlu diudarakan…lap la lepas basuh..

    November 18, 2009 at 2:21 pm Reply
  4. Irshly
    Irshly

    bagaimana nak design taman untuk balcony yg sempit..utk apartment..?

    November 18, 2009 at 4:20 pm Reply
  5. admin (Listing owner)

    Awanlarat & suridapur.. manusia ni ada pelbagai citarasa. Cantik itu adalah kepada pemilik mata. Sebagai pembuat kabinet kami kena sentiasa berpegang kepada hakikat ini. Kami boleh cadangkan, beri pandangan tapi akhirnya pelanggan yang menentukan apa yang mereka mahu. Yang penting pelanggan gembira dan merasa berbaloi…

    November 25, 2009 at 11:50 pm Reply
  6. Idris
    Idris

    Berapa kos keseluruhannya? TQ

    December 3, 2009 at 4:13 pm Reply
  7. Anne
    Anne

    pada saya kalau pintu kabinet putih, counter top hitam, mesti lantai kena warna hitam.

    pastu kalo dapur nak nampak sentiasa cantik, jgn letak apa2 atas counter kecuali rice cooker (silver/hitam). boleh tambah sepasu dua tumbuhan hijau untuk balancekan hitam dan putih.kalau tak suka hijau boleh juga gandingkan hitam putih ni dengan satu lagi warna lain. cuma, jgn banyak sangat adun kaler.

    December 8, 2009 at 5:42 pm Reply
  8. admin (Listing owner)

    Hai anne, pelanggan bebas memilih warna apa yang mereka suka. Apapun terima kasih kerana menyumbang komen.

    December 9, 2009 at 1:20 am Reply
  9. Shaiful
    Shaiful

    encik… pintu kaca 3G dan higloss spray paint adakah benda yg sama?? apa pula yg dimaksudkan dengan membrane press??

    January 4, 2010 at 2:49 pm Reply
  10. rinie
    rinie

    pendapat saya, design cabinet cantik dan simple. tetapi mungkin tuan rumah tidak pandai menyusun atur kedudukan barang2 beliau di dapur.

    ruang tersebut nmpak lebih sempit dan agak berserabut dengan periuk2 yang bergantungan. seeloknye ia disusun di dalam almari.

    ruang peti ais juga telah cacat dgn adanya magnet2 di peti ais. seperti satu sudut di tadika.

    rak putih kecil di sudut tepi tingkap itu juga menambah kesakitan mata saya. simpan benda2 kecil di dalam almari anda yg banyak tu.

    nasihat ikhlas dari saya, jangan bazirkan duit anda beribu2 ringgit jika anda sendiri tidak pandai menyusun aksesori kecil dan peralatan dapur anda. Kabinet yang cantik sudah kurang hasilnye. pasti designer anda kecewa.

    harap maaf..

    January 5, 2010 at 4:42 pm Reply
  11. fidot
    fidot

    macam x menarik sebab berserabut la….kabinet lawa…kalau kena cara menggayakan tampak lebih menawan…gituu

    January 8, 2010 at 10:02 am Reply
  12. hannah
    hannah

    hahahah!!! suka hati dia la nak susun umah dia camana! nak letak fridge magnet pun tak boleh??? nampak cam tadika?? oii ini rumah la, bukan show room! bodoh giler rinie ni..

    kenapa kita buat rumah kena peduli designer kecewa ke tidak? hahaha dia bagi gambar rumah dia feature kat website ni pun dah kira bagus…

    January 8, 2010 at 4:49 pm Reply
  13. siti nuraini
    siti nuraini

    ada tak jenis kabinet dapur..kaca bewarna yg agak ringan dan murah sikit?

    January 20, 2010 at 6:22 pm Reply
  14. reimy
    reimy

    Sayang betul dapur ni, cantik dgn solid surface, pintu kaca 3D dll,tapi kombinasi warna suram. Dapur mcm ni aku rasa x perlulah nak letak byk2 brg kat dapur tu. Nilai dapur ni dah jadi biasa2 jer klu berserabut dan tak berkemas.

    Aku setuju dgn rinie “jangan bazirkan duit anda beribu2 ringgit jika anda sendiri tidak pandai menyusun aksesori kecil dan peralatan dapur anda”….

    admin: bila cadangan & pandangan dah beri – selesailah tjwab korang, pelanggan rasa berbaloi, puas, menyesal atau tidak,.. bergantung pd kengkawan, ahli keluarga, jiran ke yg beri komen..betul tak?…

    Ni poning gak nak pikir dapur rumah baru aku ni hehe…

    sekadar pendapat
    maaf juga..

    February 12, 2010 at 9:48 am Reply
  15. asha
    asha

    stujuk gan pendapat2 kawan kat sini.tuan uma tak pandai nk susun ator brg2 dia..sepatutnya bila dah ade kc ni takde lagi brg2 atas tu..semua simpan dlm kc..ni npk semak n bertarabur..kalau nk letak pon satu dua mcm oven or rice cooker ke..

    February 19, 2010 at 5:54 pm Reply
  16. zara
    zara

    Saya lebih sukakan pintu kabinet warna merah, pemegang chrome dan background warna hitam atau putih. Sekiranya saudara sudi memberi sedikit lakaran bagi dapur saya yang bersaiz 20 x 20, dan berapa anggaran harga yang di tetapkan oleh saudara. Saya dahului dengan ucapkan terima kasih sekiranya saudara sudi membantu.

    February 25, 2010 at 2:13 pm Reply
  17. Firdaus
    Firdaus

    disebabkan cik rinie sakit mata, tentulah dapur cik rinie amat menyegarkan. apa kata dgn jujurnya cik rinie ambil gambar dapur cik rinie dgn keadaan sedia ada dan upload sbg rujukan.. (kalau kemas dulu tak payah susah susah ye cik rinie ye).. saya sgt berminat utk melihat sbg rujukan. dapur rumah saya pun berselerak takde yg beri tunjuk ajar. sudilah kiranya cik rinie jd guru kemasan dapur. buktikan anda mampu melakukan sebelum merendahkan yg lain. kami budak2 baru belajar tak pandai nk buat dapur yg tak sakit mata nih.. terima kasih..

    March 2, 2010 at 11:22 am Reply
  18. ana
    ana

    perfect kitchen kabinet.!!!BRAVO! Semua idea, tatacara amat practical.Sesuai untuk yang menggunakan kabinet dapur dengan ertikata sebenar.PAda saya dapur adalah jantung rumah, dimana segala kasih sayang ibu ditumpahkan..

    tahniah senihias!!
    anda berjaya ‘menghidupkan’ dapur dalam jiwa tuan rumah tersebut

    March 7, 2010 at 10:40 am Reply
  19. nora
    nora

    sy ingin tahu harga utk reka bentuk dapur yg di atas..pls reply me ASAP

    March 15, 2010 at 2:21 pm Reply
  20. sis
    sis

    warna kabinet tak ceria langsung. Pudar. Susun atur berserabut. Periuk2 tu jgnla digantung gitu. Buat2 tersilap aribulan jatuh kena kepala. Adui…..
    Dapur yang sempit tak sesuai untuk meja unit pulau tu. Menambahkan sempit lagi ada. k

    March 17, 2010 at 3:46 pm Reply
  21. reen
    reen

    sy berminat dengan rekaan camnie..bleh x i dptkan quo n plan. u bleh wat syiling skalikan…thanks..pls reply ASAP.

    March 22, 2010 at 1:03 pm Reply
  22. shahrul
    shahrul

    sy berminat dengan design KC ini. berapakah kos untuk binaan ini. bole sy dptkan quotation untuk KC ini….

    March 25, 2010 at 3:26 pm Reply
  23. ani
    ani

    sya berminat utk mengetahui harga utk kabinet dapur.. mintak tolong bg quotition..

    March 25, 2010 at 5:10 pm Reply
  24. alimi
    alimi

    pada pendapat saya dapur ni mmg agak praktical…. org yg dapurnya clear jer tuh maknanya itu dapur hiasan, bukan untuk memasak.. cuma warna agak suram. apa pon depends pada tuan rumah, lain org lain citarasa n kita takde hak nak komen citarasa org lain kan…. lain ler kalau kita yg tulun bayorkan kekeke

    April 2, 2010 at 3:44 pm Reply
  25. irwan
    irwan

    Sekadar ingin menambah, ada sebahagian peralatan dapur lebih sesuai disimpan dengan cara menggantungnya, bukan disimpan di dalam laci/kabinet dan sebagainya. Ini supaya alatan berkenaan tahan lebih lama. Kepada yg tidak faham konsep ini, sila buat research mengenai bahan yg digunakan utk membuat alatan memasak dan bukan komen mengikut pandangan mata semata-mata.
    Dapur wajar menjadi tempat yang praktikal, bukan sekadar cantik. Praktikal bermaksud membantu tugasan harian tuan rumah ke dapur terutamanya yang kerap ke dapur..bayangkanlah.. pagi..tengahari..petang..malam.. So..ada sebahagian alatan lebih sesuai diletak diluar dan bukan di dalam kabinet. Kecualilah anda jenis yang tidak ke dapur dan hanya menunjukkan dapur untuk tujuan bermegah dan berbangga dengan kecantikan. Orang yang praktikal di dapur, tahu apa ‘priority’ mereka. Fikir-fikirkan lah..

    April 30, 2010 at 12:45 pm Reply
  26. fadzilah
    fadzilah

    Saya berminat untuk mengetahui harga utk kabinet dapur top solid surface dan kemasan corak kayu horizontal seperti yg dipaparkan dengan keluasan yg lebih kurang sama

    April 30, 2010 at 6:02 pm Reply
  27. Dr. Sakhilah bt Shahkat Ali
    Dr. Sakhilah bt Shahkat Ali

    cantik kabinet ni…. pemilihan warna menunjukkan pemilik berjiwa tenang…. bila kuali dan periuk digantung begitu maka buntut periuk juga harus bersih berkilat seperti yang boleh dilihat jelas…. thanks kpd tuan rumah nak kongsi gambar… anyway cantik grill tingkap tu…

    May 13, 2010 at 3:27 pm Reply
  28. Sabrina
    Sabrina

    Salam,

    Boleh email harga utk kabinet spt di atas tapi kemasan warna hitam, bukan putih seperti di atas.

    May 18, 2010 at 12:19 pm Reply
  29. siti yuhani md sani
    siti yuhani md sani

    cantik, kemas & very practical, boleh email kat i estimation of price? rumah i jenis condo

    May 20, 2010 at 5:37 pm Reply
  30. ieda
    ieda

    pintu 3g memang nampak cantik…pada saya, ok je hiasan tuan rumah ni…
    kalau nk simpan sume perkakas tu dalam kabinet, nampak sgt x praktikal n dapur tu just for hiasan

    May 31, 2010 at 4:20 pm Reply
  31. kamarulradzwan
    kamarulradzwan

    Adakah anda boleh buat ubah suai luar dari kawasan lembah klang? seperti di Tanjung Malim?

    June 15, 2010 at 3:20 pm Reply
  32. mama_imarn
    mama_imarn

    Cantik. Boleh email brape kosnya?

    June 16, 2010 at 10:09 pm Reply
  33. NADIA
    NADIA

    CANTIK DESIGN NIEYH BPE KOS NYA…

    July 12, 2010 at 11:51 am Reply
  34. maya08
    maya08

    salam tuan,
    mcm mane pulak design untuk umah low cost?bantu sy

    July 15, 2010 at 10:54 am Reply
  35. fadilah Husin
    fadilah Husin

    boleh hantar harga kabinet 3g tu untuk 5′ ukurannya..

    July 20, 2010 at 9:57 am Reply
  36. sribayu
    sribayu

    Saya pasti tuan tumah ni peminat IKEA.nampak byk je brg IKEA kat umah ni..sama mcm saya…mmg nampak kurang ceria dari segi warnanya tapi kalau add brg2 IKEA nampak menarik jugak..OK lah tu!!!

    July 30, 2010 at 11:22 am Reply
  37. Azhari
    Azhari

    menarik design ni…blh email quotation utk design begini x? tq

    August 1, 2010 at 10:46 pm Reply
  38. faz
    faz

    kalo kabinet set tuk ruang dapur yg agak mcm nie..dgr ader bar mcm tu..berapa kos yer…

    August 21, 2010 at 9:01 pm Reply
  39. Ida
    Ida

    Oklah jugak design tu,tak yah lah complain ada setengah orang punya dapur lagi teruk padatu….

    October 15, 2010 at 9:18 pm Reply
  40. mia
    mia

    kesian kat dia… suka hati dia la nak hias macammanapon. dok kata kat orang. mai nak tengok dapok sendiri..

    October 15, 2010 at 9:32 pm Reply
  41. abdul malek
    abdul malek

    Saya juga berminat dengan design KC ini. berapakah kos untuk binaan ini. bole dptkan quotation untuk KC ini….

    October 26, 2010 at 1:58 pm Reply
  42. ida
    ida

    cantik dapur ni.praktikal..tapi klu putih nye lebih terselah lagi menarik..itu ikut mata tuan rumah la kan..boleh bagi qt utk kos dapur sebegini..sent to my email ye..tq to share..

    October 28, 2010 at 12:51 pm Reply
  43. noorlela
    noorlela

    saya suka dapur ni…praktikal…baru la namanya dapur..bukan nya ruang pameran..mesti tuan rumah ni rajin memasak untuk familiy..tahniah..tak hipokrit..

    October 29, 2010 at 8:55 pm Reply
  44. Anis
    Anis

    nak tnya,solid surface mmg dijamin tahan ker klu nk berbandingkan konkrit..saya pening taktau nk buat yg mana satu table top utk wet kitchen..bg pndpt skit..tq

    November 6, 2010 at 7:50 am Reply
  45. Rabuan bt Wakimin
    Rabuan bt Wakimin

    Salam,

    Boleh saya tau berapa anggaran kos kabinet di atas, nampak kemas dan menarik

    November 29, 2010 at 2:29 pm Reply
  46. azizah
    azizah

    salam. saya berkenan sangat dengan jenis pintu kabinet dapur ni. pintu kabinet ni jenis apa? dan anggaran harga untuk sekaki?

    December 4, 2010 at 10:15 am Reply
  47. ruwaidah
    ruwaidah

    wowwwwwww,saiaz dapurnya a pa. i need the qoutation. do go go to kluang???

    December 7, 2010 at 7:47 am Reply
  48. Mohd Ali
    Mohd Ali

    Salam,

    Boleh saya tau berapa anggaran kos kabinet di atas, nampak kemas dan menarik

    December 7, 2010 at 11:01 am Reply
  49. arie
    arie

    aku setuju ngan firdaus…kalau bleh kita nak gak tengok dekorasi rumah si rinie ni..mesti superb kan…kalau takat tau komen je tak gentle laa…pastu bleh kita ikut supaya designer x kecewa..
    pada tuan umah punya gambo..tahniah krn dapur ada memang sebuah dapur yg sentiasa beroperasi bukan hiasan…ok le tu

    December 14, 2010 at 12:28 am Reply
  50. elin
    elin

    saya suka design ni… nampaknye pemilik ni mmg gunakan sepenuhnye dapor dia…sy nak quotation ni boleh x..email sy plz…

    December 16, 2010 at 9:26 am Reply
  51. azizie
    azizie

    Salam. bang tlong quote utk design cmni…send ke email spt diatas.

    January 14, 2011 at 11:29 am Reply
  52. mohd za'im
    mohd za'im

    Berapa anggaran kabinet dapur yang sama diatas.cantik sangat.blh hantar quotation??

    February 26, 2011 at 9:30 pm Reply
  53. mohd za'im
    mohd za'im

    boleh tahu anggaran kos untuk kabinet sama diatas.cantik sangat.blh hantar quotation??

    February 26, 2011 at 9:32 pm Reply
  54. net
    net

    salam.
    saya berminat dengan design dapur begini.
    boleh emailkan saya quotation.

    thanks.

    March 19, 2011 at 1:59 pm Reply
  55. zila
    zila

    Salam..

    Boleh email saya anggaran bagi KC ini… saya berminat design island dan sudut menyimpan barang yang tersembunyi tu…

    berapa jarak island dari KC ek… harap dapat email saya…

    April 2, 2011 at 8:23 am Reply
  56. Ina
    Ina

    Saya berminat dengan design ini. Harap boleh emelkan quotation KC ini kepada saya. Ada kontraktor tak kt Melaka?

    December 9, 2011 at 2:26 pm Reply
  57. friesya
    friesya

    salam,
    saya bersetuju dengan pandangan sdr irwan.dry kitchen rumah saya juga nampak sama tp color silver laminated glass.untuk wet kitchen saya gunakan warna lebih terang dan konkrit table top utk kerja2 lebih lasak.

    March 15, 2012 at 11:38 am Reply
  58. sharifah
    sharifah

    Salam Sejahtera,
    Walau pun agak lambat sekarang tahun 2012 saya nak jugak beri komen…
    Rekabentuk dan susunatur kabinet yang menarik, simple dan menawan. Peralatan seperti kuali peralatan yang selalu digunakan. Saya setuju style digantung, mudah diambil dan disimpan kembali.Kalau disimpan dalam kabinet mungkin pintu kabinet akan mudah rosak akibat buka-tutup.Selain itu menjimat ruang kabinet kerana saiz periuk dan kuali agak besar. Hanya pada pandangan saya pokok yang diletak diatas tidak berapa sesuai segi kebersihan kerana air dan tanah yang mengalir jatuh ke peralatan selain sukar membuat penjagaan.

    March 30, 2012 at 4:56 am Reply
  59. rose
    rose

    saya berminat dgn rekaan di atas. cantik dan ringkas. rumah saya juga di enstek,dan mgkin siap dlm bln 11 nnti.sy rasa keluasan ruang dapur rumah sy sama spt diatas. berminat dgn warna merah jika ada. boleh emailkan quotation?

    June 5, 2012 at 12:39 pm Reply
  60. aishah
    aishah

    bleh saya tau mana nak cari aksesori kabinet yang dalam pic last?

    June 5, 2012 at 12:45 pm Reply
  61. Asma
    Asma

    Dapur ini nampak tidak terlalu luas tapi masih mampu menempatkan sebuah unit pulau. Boleh tahu berapa kelebarannya ?

    Saya mempunyai dapur dengan ukuran 9′ x 11′ . adakah ukuran ini mampu utk menempatkan sebuah unit pulau dengan selesa.

    Terima kasih.

    December 12, 2012 at 8:51 am Reply
  62. Ida
    Ida

    Susunan kabinet memang cantik dan praktikal. Sesuai dengan saiz dapur rumah dia. Mesti tuan rumah ni seronok memasak kat dapur dia ni. Teringin pula nak tengok susunan dapur mereka yang komen pasal “serabut” tu, mesti lagi “gempak” kot. Kenapa tak masukkan gambar sekali?

    December 27, 2012 at 10:11 am Reply
  63. zaimah
    zaimah

    saya amat berminat untuk tahu brapakah anggaran kos untuk kitchen cabinet macam ni..menggunakan granite….harga termasuk aksesori dalam kabinet..harap dapat balasan daripada pihak admin secepat yang mungkin.. tenkiu

    June 18, 2013 at 3:34 pm Reply
  64. salina
    salina

    salam. boleh email sy kos kitchen cabinet ni.tq

    September 27, 2013 at 12:41 am Reply

Leave a Reply

Are you human? *