58 Comments

  1. puan nabilah
    puan nabilah

    cantik n very moden…nak tanya sinki basuh tangan tu u provide jugak ka?

    August 1, 2009 at 6:04 pm Reply
  2. admin (Listing owner)

    Hai,

    Biasanya perkakasan dan peralatan disediakan tuan rumah. Kami lebih suka tuan rumah membeli sendiri sinki, hood, hob dan lain-lain seperti sinki bash tangan sebab ia lebih menepati citarasa masing-masing. Kalau kami beli, ia tertakluk kepada bajet/nilai dalam sebutharga. Kalau tuan rumah sendiri beli mereka boleh buat keputusan untuk beli apa yang mereka lebih suka walaupun ia mungkin lari dari bajet asal. Mereka lebih tahu kemampuan, keutamaan dan citarasa sendiri berbanding kami. Sinki basuh tangan di atas disediakan tuan rumah. Kami hanya tolong pasang saja.

    Bagaimanapun bagi aksesori dalaman kabinet seperti pullout tray, rak pinggan, rak botol dan sebagainya kami akan sediakan jika diminta dan termasuk dalam sebutharga.

    August 1, 2009 at 9:30 pm Reply
  3. syahida
    syahida

    kalau mcm ni, kos dia lebih kurang bape ek?

    August 1, 2009 at 11:19 pm Reply
  4. nor azam
    nor azam

    camna dapur yang agak kecil seperti rumah berkeluasan 22 X 70

    August 2, 2009 at 11:05 am Reply
  5. admin (Listing owner)

    Syahida,

    Kos mana bleh sebut kat sini. Tapi berbanding pada design dan saiz, ia taklah mahal. Murah je.

    August 2, 2009 at 12:01 pm Reply
  6. admin (Listing owner)

    Nor azam,

    Rumah bukak 22 ni dah masuk kategori rumah besar. Sekarang ni rumah standard 20 aje.

    August 2, 2009 at 12:02 pm Reply
  7. intan
    intan

    kalo saya nak wat renovation rumah,camner nak contact?

    August 2, 2009 at 5:17 pm Reply
  8. admin (Listing owner)

    Intan boleh isikan borang bina & ubahsuai rumah. Tengok kat sebelah kanan atas, menu warna biru.Klik je untuk ke borang.

    August 2, 2009 at 5:58 pm Reply
  9. samad
    samad

    Cantiknye…..saya plan nak amik warna merah camni la….pintu tu kaca 3d tu ke….

    August 4, 2009 at 4:24 pm Reply
  10. Nani
    Nani

    Cantik sgt. Saya akan berpindah kerumah baru hujung tahun ni..keluasan 22×70. Plan nak wat dapur yg simple, murah dan cantik. Boleh tolong designkan & buat budget untuk saya..

    August 6, 2009 at 3:36 pm Reply
  11. Izni Hafiz
    Izni Hafiz

    Kreatif dan menarik design tu. Saya akan berpindah ke rumah baru saya hujung tahun atau pun awal tahun depan. Saya dan plan hendak membuat renovation especially yang melibatkan dapur. Boleh tak designkan dan buat quotation untuk kami. Keluasan rumah 22 X 75, dan kami plan nak extend bahagian dapur. Saya dah cuba click borang pertanyaan tu, tapi tak ada apa2 pun… kosong jer… Macam mana nak contact yer…

    August 7, 2009 at 8:41 am Reply
  12. NadzMy7
    NadzMy7

    salam
    saya akan berpindah ke rumah baru kami insyaallah hujung tahun ini..di kawasan salak tinggi..keluasan dapur kecil je, lebih kurang 7′ x 13′.. boleh tolong design dan budget harga tak?saya minat design moden macam ini..

    August 7, 2009 at 5:26 pm Reply
  13. aida
    aida

    cantik la..berapa kosnye..kalau 4k leh dapat tak?

    September 14, 2009 at 11:49 am Reply
  14. roslina yahaya
    roslina yahaya

    salam. nak tahu berapa kos. Rumah jenis condo berkeluasan 1300. untuk dapur saja.

    September 15, 2009 at 2:49 pm Reply
  15. wan
    wan

    saya pun minat design moden camni kaler merah. bleh tlg email x brape kos bg ruang dapur 12’x 10′ x? bwh 10k dapat x? skrg tgh survey nak buat kitchen cabinet. as soon as possible. tq

    October 6, 2009 at 10:57 am Reply
  16. ati
    ati

    rumah saya kat kelantan…kat sini biasanya depa buat guna kayu nyatoh…sy nak yg mcm ni…boleh ke…padan tak dgn kos nya

    October 6, 2009 at 1:49 pm Reply
  17. rossini
    rossini

    saya akn bpndah ke rumah baru bntuk semi D.sesuai atau tidak dibina kaunter utk pisahkn ruang mkan ngan dapur.rumah kami konsep moden

    October 7, 2009 at 5:44 pm Reply
  18. haida
    haida

    salam…design kabinet dapur ni mmg memenuhi citarasa rumah apartment mcm saya..brape budget anggaran utk dapur umah sya kabinet dapur & table top 9’X9′ dan meja bar juga 9′..bile dh dpt budget nanti senang skit nak wt appoiment
    satu lagi bleh ke team korang dtg utk umah di bandar baru bangi

    October 23, 2009 at 8:23 pm Reply
  19. hasliza
    hasliza

    keluasan rumah 18′ x 60′ elok tak klu nak stail kayu solid nyatoh..

    October 30, 2009 at 4:00 pm Reply
  20. Ruhadatul 'Aisyh
    Ruhadatul 'Aisyh

    Tolong email saya anggaran kos untuk kitchen kabinet merah cili ni. mengikut keluasan seperti dalam gambarajah. u leh buat reno kat area Melaka tak?

    November 1, 2009 at 7:10 am Reply
  21. rizal
    rizal

    salam…memang cantik…
    boleh tak bagi saya contoh yang paling simpel…
    sebab dapur rumah saya tu kecil…rumah buka 20…

    November 1, 2009 at 6:45 pm Reply
  22. aizulhisham
    aizulhisham

    Salam. ade tak perbezaan kos utk buat kabinet dapur bagi rumah yg belum masuk dan yang dah dihuni, sebab saya bercadang utk buat kabinet dapur utk rumah yg saya sedang diami sekarang… TQ

    November 1, 2009 at 8:50 pm Reply
  23. NadzMy7
    NadzMy7

    Saya tak dapat nak isi form untuk dapatkan quote’..dapur saya selua 7’x13′..dan saya bercadang untuk memasang dapur cabinet berbentuk L 5’x13′..material untuk cabinet adalah high gloss (3g) dan table top jenis solid surface..boleh berikan quotation pd sy?

    November 4, 2009 at 8:36 am Reply
  24. khuza
    khuza

    salam,

    saya dijangka akan masuk rumah baru akhir tahun ni(insya Allah).saya teringin nak buat kabinet dapur yang simple dan kemas seperti yang tuan hamba tayangkan disini..

    soalan :kalau dah buat kabinet ni tak payah buat mozek2 dgn simen ke?

    November 5, 2009 at 1:47 pm Reply
  25. Ikin
    Ikin

    Salam, saya sungguh berkenan dgn kabinet dapur ini. Berapakah cost dapur ini ?
    Berapa anggaran harga utk wardrobe sliding

    a) sepanjang 12 ft x 11 ft (pintu cermin).
    b) 8 x 11 (separuh mirrow)

    November 9, 2009 at 6:27 pm Reply
  26. ani
    ani

    patern diatas tu memang cantik…dan sesuai dengan reka bentuk rumah yg telah saya beli konsep terbuka ruang tamu dan dapur..masalahnya saya ingin kerja2 ubah suai dari Zolmar.. tak ada cawangan di jb ker… rumah saya 22 x 70 siap dijangka akhir tahun 2010…dan anggaran kos cabinet diatas tu berapa?

    December 28, 2009 at 1:24 pm Reply
  27. dian
    dian

    i think this is my cousin’s house….fully satisfying…in future i might nid ur service…my house wil be complete nxt yr… : )

    February 28, 2010 at 4:06 pm Reply
  28. sha
    sha

    Cun!!! mmg macam ape yg saya idamkan..nk tahu brape kos keseluruhan tuk extend dapur tu + kabinet merah cili spt dlm gambar? Tlg email yah…

    March 2, 2010 at 11:40 am Reply
  29. mar
    mar

    mohon e-mailkn kos untuk kabinet di atas. tq

    April 30, 2010 at 3:51 pm Reply
  30. nazril
    nazril

    berapa ketinggian counter bar tu? yang bahagian ada kerusi dan yang bahagian dapur. nak tau ketinggian dia..

    May 14, 2010 at 3:49 pm Reply
  31. noorhayati
    noorhayati

    Inilah dapur idaman saya. Berapa kos kabinet dapur di atas? Bajet Rm 8000 boleh buat tak ?

    May 15, 2010 at 6:53 pm Reply
  32. smam
    smam

    Saya berminat dg kk di atas..Luas dapur saya 19×12, agak2 brape kos untuk
    design seperti di atas..

    July 9, 2010 at 2:03 pm Reply
  33. MISS AIN
    MISS AIN

    nice design n im interested. kindly send me the quotation for the exact design. tq

    February 7, 2011 at 2:18 pm Reply
  34. yann
    yann

    cantiklah kabinet tu…selain merah ader warner aper lagi…blh x email pada saya anggaran kasar cos…utk rumah bukaan 22 x 85..trima kasih

    February 15, 2011 at 3:46 am Reply
  35. munie
    munie

    Cantik sgt design kitchen kabinet dan counter bar itu. Boleh saya dapatkan kos untuk contoh kitchen kabinet dan counter bar sama seperti dalam gambar diatas yang bersaiz 10×5 dan wet kitchen 5×6.

    March 2, 2011 at 2:10 pm Reply
  36. Putra
    Putra

    Saya berminat utk tempahan almari bilik tidur. Bilik saya yang kecil ini memerlukan rundingcara dari pihak professional seperti tuan supaya setiap ruang dapat digunakan dengan bijak

    May 9, 2011 at 10:39 pm Reply
  37. mariati
    mariati

    cantiknyer.kalau tinggal kat langkawi, blh ker saya nak mintak design camni.

    June 4, 2011 at 5:50 pm Reply
  38. FITRAWATI ZAKARIA
    FITRAWATI ZAKARIA

    Boleh tlg emailkan biasanya untuk material n design bagi kabinet dapur warna merah tu berapa kos untuk 1 kaki persegi? Saya nak badget utk kabinet dapur rumah. saya x sure dapur rumah berapa luas. tq

    August 11, 2011 at 12:54 pm Reply
  39. liza
    liza

    cantik…saya suka sangat design macam ni…berapa kos kebinet dapor rumah saya….semi D DI MAJUNG….BOLEH KER

    September 10, 2011 at 8:11 pm Reply
  40. Azlan
    Azlan

    As-Salam Tuan,
    Saya pernah email kpd senihias utk tnay bajet seperti design diatas, tp smpai sekarang no repsond. Boleh Tuan email kpd saya:
    rumah saya dlm 22×70 jugak.

    September 13, 2011 at 4:13 pm Reply
  41. wan
    wan

    salam,
    saya nak tahu brapa kos utk design ni bagi rumah saiz bukaan 20×65? boleh tlg emailkan tak.

    terima kasih

    October 25, 2011 at 8:57 am Reply
  42. noehasliza hasan
    noehasliza hasan

    rumah baru saya akan siap dalam bulan januari ni…agak2 berapa kos untuk cabinet msm wrna merah tu untuk size 10 x 5 kaki..tolongla bagi anggaran harga.boleh budget siap2

    November 30, 2011 at 1:36 pm Reply
  43. Muhammad Helmi
    Muhammad Helmi

    Mr admin,

    Saya berminat dgn design nie…keluasaan dapur saya 12 x 11, boleh quote tak price..area umah pun kat sepang…rumah bukak 22 kaki…if exact design as abovebrp price ..tq

    February 21, 2012 at 10:23 pm Reply
  44. mashie
    mashie

    Saya nak tny la klu design mcm ni bape kos dia n ade ke branch kat melaka

    April 5, 2012 at 10:40 am Reply
  45. linda
    linda

    mohon e-mailkn kos untuk kabinet seperti di atas. tq.

    April 17, 2012 at 8:52 am Reply
  46. rose
    rose

    boleh beri anggaran kos?

    June 5, 2012 at 12:41 pm Reply
  47. noriz
    noriz

    assalamualaikum…sy berkenan sgt dgn design kabinet ni.plz pm utk hrga ye..

    August 21, 2012 at 8:25 am Reply
  48. ida
    ida

    BGAIMANA UTK SYA HUBUNGI ENCIK? SAYA INGIN DPTKN QUOTATION..SAYA NK DESIGN SIMPLE DAN CANTIK..JUGA BUDGET XLA BYK SGT..SYA AKN BERPINDAH DLM THN DPN

    December 26, 2012 at 11:52 am Reply
  49. siti noraini
    siti noraini

    Sy ade membeli rumah di area enstek juga, sy tgh survey nk bt kithen blh tau berape kos utk kichten di atas

    February 2, 2013 at 7:12 pm Reply
  50. saba
    saba

    brapa kos kabinet dapur di atas? klu blh sy nk tahu sbb skrg sy mmg nk wat kabinet dapur..rumah sama je ,mcm kt atas tu sbb sy mmg duk kt stu…keluasan rumah 24X75…blh tak emailkan sy brapa kos smua kabinet mcm tu?

    February 26, 2013 at 10:16 am Reply
  51. Nani
    Nani

    Salam..adakah dapur kaca tahan lasak spt acrylic?

    March 6, 2013 at 3:00 pm Reply
  52. sue
    sue

    saya nak tanya berapa bajet tuk kaunter bar dan sudut untuk sinki basuh tangan….saya berminat dgn rekaan ini…saya ingat nak buat tuk ruang makan saya..

    March 20, 2013 at 8:36 am Reply
  53. Afida
    Afida

    Saya hendak tanya kos yang macam di atas berapa rm?

    March 20, 2013 at 8:52 am Reply
  54. rehan24
    rehan24

    Nak tanya amik x perkhidmatan ubah suai dapur..memandangkan rumah saya dah ada kabinet dapur tetapi deko tidak memuaskan.. membuat saya nak buat sedikit perubahan…mahal x kosnya?

    March 21, 2013 at 5:20 pm Reply
  55. ima
    ima

    Salam…rmh sya xlme lgi nk siap…sekrang nie kmi tgah cri untuj wt kabinet dapur…hos dgn dpur kmi dh bli…tnggal sngki je kmi lum bli lgi….klusan dpur sya x thu….apatmen je…

    May 23, 2013 at 11:53 am Reply
  56. ima
    ima

    Alamat kdai kt mneeee…blh sya pgi sne trus

    May 23, 2013 at 11:55 am Reply
  57. azrin
    azrin

    Boleh tau harga estimate di bawah
    1) Pelan extend rumah kira2 10pjg x 20lbr kaki + owning depan rumah 6 lbr x 20pjg kki
    2) Standard hrga ubah suai blkg + owning dpn

    July 28, 2013 at 11:12 pm Reply
  58. zaid
    zaid

    boleh sy tny, dimana saya boleh beli sinki kaca tersebut. cantik sgt.

    September 9, 2013 at 3:47 pm Reply

Leave a Reply