106 Comments

  1. Gha Dasuki
    Gha Dasuki

    menarik,simple n ringkas, leh tak hantar kos diatas :
    1) kabinet dapur (hood,dapur gas, sinki, paip termasuk ker?)
    2) paster cilling (corning)
    3) wardrobe bilik (untuk 1 bilik)

    lain2 pertanyaan ;
    sekiranya, table top utk kitchn sye nak wat konkrit-marble n material utk kabinet spt dipapar di atas – kos keseluruhn berapa?

    tq..(kawasan rumah di Country Homes, Rawang)

    November 22, 2009 at 8:30 pm Reply
  2. Fidra
    Fidra

    cantik.

    apa kata next time put anggaran cost untuk satu2 decor as a guide untuk sesiapa yg berminat macam saya merancang untuk decor dapur pula.

    kadang cuma tengok tapi tak tau berapa perlu dibajet untuk dapatkan dapur yang cantik macam tu…at last..minat cuma tinggal minat.

    November 23, 2009 at 3:17 pm Reply
  3. Ummie
    Ummie

    aa..saya pun setuju dengan usul yg dikemukakan oleh Fidra tu. At least kita dapat tahu anggaran kos untuk kerja-kerja yg ditunjukkan di sini. Boleh la budget…

    November 25, 2009 at 9:51 am Reply
  4. admin (Listing owner)

    Gha dasuki, kalau betul-betul nak buat sila telefon saya di 013-236 1198

    November 25, 2009 at 11:40 pm Reply
  5. admin (Listing owner)

    Fidra & Ummie, anggaran kos ni subjective. Sebagai tuan rumah kita lebih tau bajet kita. So, kita buat kerja berdasarkan kepada bajet adalah lebih mudah.

    November 25, 2009 at 11:43 pm Reply
  6. Roza
    Roza

    Salam, cantik…sy berminat juga yg ni..simple tp menarik..

    build in cabinet dlm bilik tu cantek sgt..terutama yg merah…boleh kasi tau braa kos nya?

    December 19, 2009 at 11:38 am Reply
  7. angah
    angah

    Salam, saya berminat dengan Kabinet di Taman Desa Emas di Rawang.

    boleh bg kos semua termasuk (dapur + hood + table top)

    December 28, 2009 at 12:20 pm Reply
  8. lee
    lee

    slm.
    knp bhgn dalam tmpt letak microwave n oven tu warna putih? knp x wat same colour dgn pintu, kan lg menarik.
    lg satu height utk hanging cabinet n kabinet letak oven tak sama tggi pn..
    mmg designnye mcm tu k?

    December 29, 2009 at 2:50 pm Reply
  9. linda
    linda

    Nak tanya cost untuk buat dapur seperti di atas? Dan sesuai tak kalau nak buat dapur macam di atas untuk rumah pangsapuri?

    February 1, 2010 at 4:16 pm Reply
  10. mahani
    mahani

    saya berminat dengan kabinet yang dipaparkan

    February 4, 2010 at 4:58 pm Reply
  11. asha
    asha

    cantikk laaa..nti email sya kos kc ni ye

    February 19, 2010 at 5:56 pm Reply
  12. ayu
    ayu

    cantik sgt…sesuai tuk umah kami…brape kos wat built in cabinet dapo 2 yer..leh wat budget…

    February 20, 2010 at 10:34 pm Reply
  13. zila
    zila

    berapa kos kabinet dapur?

    February 24, 2010 at 10:22 am Reply
  14. naza
    naza

    brapa harga kabinet dapur tu…teringin tp takut harganya mahal..budget saya tak bantak..dalam rm6 ribu jer…

    March 10, 2010 at 12:10 pm Reply
  15. Ena
    Ena

    salam…
    kat mana tempat yang sesuai untuk letak washing machine?

    March 13, 2010 at 5:27 pm Reply
  16. has
    has

    cantik betul kabinet modern kt atas tu..

    March 16, 2010 at 4:34 pm Reply
  17. mahsuri
    mahsuri

    salam…

    harga kabinet n wardrobe tgk pada kaki persegi ke or material? saya pon tgh survey nk wat kabinet dapur n wardrobe. Kalau boleh nk cantik n murah hehehe…berbaloi

    March 16, 2010 at 6:11 pm Reply
  18. ikin
    ikin

    sy amat berminat dgn reka bentuk kabinet dapur, wardrobe di atas simple sgt

    March 18, 2010 at 3:09 pm Reply
  19. aidil
    aidil

    menarik…boleh bagi kos sekali tak?

    March 18, 2010 at 4:20 pm Reply
  20. ciin
    ciin

    Menarik..sya berminat dengan reka bentuk cabinet dapur seperti yang diatas.
    Boleh emailkan pada sya berapa kos keseluruhan dalam pembinaan cabinet tersebut.

    April 5, 2010 at 12:45 pm Reply
  21. azmiemohamad
    azmiemohamad

    salam..sya bru beli meduim low cost apartment(ats sikit dr flat la).sya nk wat kabinet daput tp ngan bajet rm2 ribu jer sebab dapur sya x besar pn.bole x sya buat kabinet dapur yang ringkas tapi menarik dgn harga tu?

    tolong beri pendapat ya…

    April 9, 2010 at 6:10 pm Reply
  22. admin (Listing owner)

    Salam,

    Agak sempit bajet tu dan kena tau ukuran dulu.

    April 9, 2010 at 9:21 pm Reply
  23. kay
    kay

    cukup tak kalau bajet saya rm 6000 untuk kabinet dapur mcm tu?

    April 12, 2010 at 3:58 am Reply
  24. suzalwani
    suzalwani

    boleh bagi quotation untuk KC nie..
    saya berminat nak buat

    April 14, 2010 at 3:33 pm Reply
  25. kay
    kay

    admin saya juga berminat so boleh tak bg quotation kitchen cabinet tu.

    April 15, 2010 at 4:56 am Reply
  26. kneezams
    kneezams

    mmg cantik lh KC kt atas tu..moden,simple…mesti mau tau gak kos tu..brape bajet KC kt atas tu..sya punyer size dapur pun lbh kurang mcm tu..boleh lh bajet klu berpatutan..

    April 16, 2010 at 10:14 am Reply
  27. ira
    ira

    salam…sy nk tau agk2 budget utk design dpr sprti dlm gbr tu brapa kos nyer…???

    April 18, 2010 at 3:00 pm Reply
  28. Ramuna Mohamed
    Ramuna Mohamed

    Saya sangat berminat dengan rekabentuk kabinet untuk kedua-dua bilik tersebut…Saya ingin tahu berapa kosnya…Saya dalam perancangan untuk mengubahsuai rumah saya…. Size bilik 8 ft x 11 ft….Another bilik 14 ft X 11 ft…

    April 19, 2010 at 2:40 pm Reply
  29. zaida
    zaida

    memang menariklah…..
    saya memamg berminat….sesuai untuk kaws. taman

    April 29, 2010 at 1:09 pm Reply
  30. nani
    nani

    cantikkkkkkkkkkkkkk gud job

    May 11, 2010 at 2:35 pm Reply
  31. kuyanz
    kuyanz

    slm, kabinet dapur + kabinet bilik hijau + kabinet bilik merah = RM6.5k dpt tak?

    May 21, 2010 at 9:14 pm Reply
  32. fie
    fie

    saya nak tau kos untuk dapur + kabinet yang warne merah n hijau…kalo untuk dapur rase2nye dlm 5k-6k cukup x?

    May 29, 2010 at 10:36 pm Reply
  33. wan
    wan

    ruang dapur saya lebih kurang mcm gambar diatas..rumah sy setingkat 20×70..bleh sy tau budget mcm dapur diatas berapa?…

    June 2, 2010 at 12:10 pm Reply
  34. ina
    ina

    salam…
    boleh sy nak tau harga kos nya?

    June 10, 2010 at 10:06 am Reply
  35. Affidah
    Affidah

    berapa kos kc seperti di atas…

    June 10, 2010 at 2:32 pm Reply
  36. suzana mahmood
    suzana mahmood

    salam, Tuan, saya ingin tahu quotation utk kitchen cabinet, bilik budak warna pink dan plaster siling di living room tu berape..saya pon punyai rumah di taman desa mas jugak..harap dpt reply secepat mungkin utk memudahkan saya mengira budget..sile emailkan quotation tersebut..tqvm

    June 14, 2010 at 3:22 pm Reply
  37. abfm_aqi
    abfm_aqi

    Salam,
    berapa kos kabinet dapur….dalam rm3.5k dapat tak

    June 15, 2010 at 4:50 pm Reply
  38. jamilah
    jamilah

    salam….saya tambah ruang dapur….tapi kontraktor lupa buat lubang untuk salur hub….kabinet pun belum pasang lagi……..saya ada budget dalam rm 10k….dapat tak nak buat kabinet seperti diatas plus tebuk lubang untuk hub dapur(tempat keluar asap masakan) plus pasang tingkap plus buat kekotak untuk tutup salur paip dari tingkat atas……saya nak melamaine board sahaja…..bleh tak email saya segera…

    June 19, 2010 at 2:27 pm Reply
  39. jamilah
    jamilah

    salam….saya nak baut tambahan pada kerja 2 pengubahsuaian yang telah dibuat didapur saya……dapur saya yang telah ditambah lebih kurang dengan yang diatas…….kami dah ada table top tapi kabinet belum dipasang……kontraktor lupa buat lubang untuk hub….berapa budget bagi kabinet seperti diatas plus saya nak hbuat lubang untuk hub plus nak buat kekotak untuk tutup salur air dari tingkat atas….kayu hanya melamine sahaja…..boleh tak email saya segera….

    June 19, 2010 at 2:31 pm Reply
  40. asiah
    asiah

    saya nak tahu bentuk rumah dan berapa ukuran rumah, ukuran dapur dan ukuran bilik itu saja, adakah ini rumah teres

    July 3, 2010 at 8:52 am Reply
  41. Fara
    Fara

    salam…

    berkenan sgt tgk kabinet dapur ni..simple & nice…sesuai utk dpr saiz sederhana..kalau bajet dlm RM3k-RM4k (termasuk 2 sinki,hood & dapur) cukup ke?
    suka jugak tgk kombinasi warna coklat & putih krim ni..bersih..

    tq

    July 6, 2010 at 1:49 pm Reply
  42. capsicum
    capsicum

    saye tertarik dgn kabinet dapor kat atas ni..sy bercdg nak ppsg kabinet utk dapor umah sy di kajang.ukuran umah pun lbh kurang mcm dlm gambr..leh sy tau cost utk kabinet mcm di gambar di atas ni?

    July 26, 2010 at 5:22 pm Reply
  43. sya
    sya

    knp tak buat pakai papan colour dekat tempat letak built in oven?
    kan lagi cantik klu bhgn luar semuanya nampak satu colour sahaja?
    kalau colour mahal sangat ke?

    August 5, 2010 at 2:01 pm Reply
  44. sakinah
    sakinah

    salam..
    kabinet sebijik dan sama mcm kat tmn country home rawang tapi top dia granit berapa ek kosnya

    August 8, 2010 at 10:02 pm Reply
  45. Mroshilmi
    Mroshilmi

    Boleh bagi kos anggaran untuk bilik yg warna merah tu, sy berminat utk buat bilik anak mcm tu… boleh bg anggaran kat email saya untuk buat budget.

    August 18, 2010 at 1:23 pm Reply
  46. mama ella
    mama ella

    berapa anggaran kos keseluruhan pengubahsuaian?saya setuju dengan pendapat fidra dimana kita perlu meletakan anggaran harga semasa dan upah .orang melayu biasanya akan mula membuat sesuatu dengan melihat pada kos terlebih dahulu.Ini amat berbeza dengan mereka uang mempunyai kewangan yang kukuh dimana mereka tidak kisah tentang harga ,asal hati puas..Seperti mereka membeli barang kemas,walaupun ,mahal mereka sanggup menyimpan demi cita-cita..hahaha.terima kasih

    September 8, 2010 at 8:44 am Reply
  47. ayu
    ayu

    Salam… saya nak bertanya sedikit. Rak pinggan yg stainless steel tue mudah didapati atau kena buat tempahan kat kedai. Berapa anggaran harga rak pinggan tue, adakah dia mahal…

    September 21, 2010 at 4:23 pm Reply
  48. ctdiya
    ctdiya

    Salam, nk tahu kayu jenis ape yg digunakan?? chipboard ke ply??

    September 29, 2010 at 9:09 pm Reply
  49. Hafizah Abdullah
    Hafizah Abdullah

    tertarik dgn hasil kerja anda. plan nak buat kitchen kabinet, wardrobe, plaster syiling. rumah kat bandar tasik puteri rawang.

    October 4, 2010 at 11:46 am Reply
  50. Roselind Pensin
    Roselind Pensin

    saya sangat berminat dgn kabinet yg dipaparkan, so berapa kos kabinet dapur? bilik 1 n 2?

    October 11, 2010 at 3:24 pm Reply
  51. zue
    zue

    salam, saya berminat dgn kc diatas, saya beli rumah town house so tiada penghadang antara ruang tamu dan dapur, boleh buat sekali x dinding @ penhadang tersebut,

    October 23, 2010 at 11:30 pm Reply
  52. Suriani
    Suriani

    Saya telah membuat kabinet & table top. Skrg ni saya nak besarkan dapur & tambah utk letak dapur+hood, termasuk tambah 2 sinki baru. Agak2nya berapa kos & boleh disiapkan berapa hari?

    November 30, 2010 at 2:00 pm Reply
  53. nanie
    nanie

    Berapa kos untuk kitchen kabinet seperti dalam gambar di atas…

    December 20, 2010 at 11:17 am Reply
  54. shahanum
    shahanum

    Saya berminat nak buat wardrobe di dalam bilik anak2 saya yg berwarna hijau utk 2 buah bilik. berapa kos dan boleh buatkan utk saya di area kajang, tak?

    December 23, 2010 at 5:30 pm Reply
  55. ct
    ct

    salam,

    bagi rekaan kabinet dapura spt diatas, saiz dan material yg sama, brp enggaran harganya? tolong email saya ye. TQ.

    December 27, 2010 at 3:09 pm Reply
  56. SITI ZALEHA CHE HARUN
    SITI ZALEHA CHE HARUN

    saya berminat utk buat dapur di atas dan rumah saya juga di country homes, saujan…anggaran kos utk dapur tu dlm bpe ya???

    January 6, 2011 at 9:37 am Reply
  57. Siti Nuzula Zainal Abidin
    Siti Nuzula Zainal Abidin

    Saya berminat dgn wardrobe yang berwarna merah tu.. Boleh saya dptkn quotation utk design yg mcm tu tak???

    January 13, 2011 at 3:00 pm Reply
  58. saidatul
    saidatul

    salam, saya mempunyai ruang dapur sekali dengan tandas. boleh x bagi idea, bagaimana nak buat kabinet dapur supaya dpat lindungi pintu tandas dari kelihatan?

    January 21, 2011 at 11:43 am Reply
  59. saidatul
    saidatul

    saya berminat dgn design wardrobe di atas.berape kos untuk warna hijau & merah?

    January 21, 2011 at 11:46 am Reply
  60. natrah bt mat daud
    natrah bt mat daud

    saya menyukai decor yg disiarkan. saya sedang mencari idea utk dapur utk rumah baru saya di Bandar Setia Alam….

    January 21, 2011 at 12:36 pm Reply
  61. ani,shah alam
    ani,shah alam

    saya berminat nk buat KC seperti diatas…saya punya Kc bersaiz panjang 11 kaki,tinggi 2.6…berapa kos anggaran…boleh hubungi saya??

    January 26, 2011 at 10:16 pm Reply
  62. qiela
    qiela

    as slm.. sy tgh survey nk buat kabinet dapur.. boleh encik emailkan hage bg material concreate, table top jubin (jubin besar,yg sesuai tuk table top),abs/melamine dlm ukuran 12kaki.. tqvm

    February 2, 2011 at 3:51 pm Reply
  63. suzana binti yusoff
    suzana binti yusoff

    agak2 brp kos kabinet psg siap utk bilik tidur warna hijau tu?

    February 4, 2011 at 7:11 pm Reply
  64. Roza
    Roza

    salam…saya berminat nak buat dapur seperti ini, tapi nak tukar warna hijau. bae ye kosnya…ikutkan dapur saya pun besar mcm tu juga…

    February 6, 2011 at 3:43 pm Reply
  65. wan
    wan

    salam..sy mnt y KC kt atas yu. Brape ye bajet2

    March 7, 2011 at 11:39 pm Reply
  66. Rina
    Rina

    Assalam. Saya berminat nak buat kitchen cabinet spt diatas utk rumah baru saya nanti. Boleh bgtau berapa anggaran kos termasuk dapur dan hud dia sekali. Lagi satu set wardrobe yg warna merah tu berapa kos? Harap boleh hantar diemail saya. Terima kasih.

    March 14, 2011 at 4:43 pm Reply
  67. saiful
    saiful

    Salam
    Berapa anggaran untuk membuat kabinet spt pic no 2 ukuran juga sama seperti didalam gambar.

    Boleh bagi 2 qutation : 1 st – Pakai Material sama spt diatas.
    2 nd – Tukar table top dengan tiles 2′ x 2′

    Tq

    March 15, 2011 at 3:17 pm Reply
  68. norsikin
    norsikin

    As salam…saya berminat untuk menempah kabinet bewarna hijau untuk bilik berukuran ‘7 kaki’ dan kabinet merah untuk bilik berukuran ‘7 kaki’..boleh tolong emailkan quotation. terima kasih

    March 19, 2011 at 3:14 am Reply
  69. zie
    zie

    saye nak tnye kabinet dapur yng solid yng kat atas tu bpe harga

    March 29, 2011 at 10:35 pm Reply
  70. faizul
    faizul

    keluasan dapur saya seperti gambar gambar diatas. saya nak buat kitchen carbinet budjet maksimum rm 1k. ada tak contoh-contoh yang menarik?

    April 4, 2011 at 2:12 pm Reply
  71. maria
    maria

    sy suka sgt tgk semua deko ni..brape kos utk buat kabinet dapur yg paling murah n simple?

    May 4, 2011 at 9:27 am Reply
  72. hafsah kiamuddin
    hafsah kiamuddin

    Saya berminat nak buat wardrobe di dalam bilik anak saya yg berwarna biru utk 1 buah bilik. berapa kos dan boleh buatkan utk saya di area taman Tasik Puteri Rawang?

    May 19, 2011 at 2:34 pm Reply
  73. siti hawa binti mat lias
    siti hawa binti mat lias

    salam, saya tertarik dengan dapur Taman Desa Emas, Rawang. bentuknyer sama dgn dapur rumah saya. Keluasan bentuk L dapur saya ialah 20kaki x 6 kaki. Berapakah kos bg material yg sama seperti di atas? Dan sekiranya hanya memasang kabinet bawah sahaja?

    May 23, 2011 at 6:57 pm Reply
  74. rokiah hassan
    rokiah hassan

    saya amat tertarik dgn paten2 kabinet diatas ,mcmmana sya nal dptkan khidmat ini saya diipoh .

    June 14, 2011 at 11:00 am Reply
  75. aqilah
    aqilah

    Assalamualaikum….boleh tak saya tahu, berapa kos untuk cabinet di atas???? saya skrg ni tgh mencari design yg sesuai dan harga yg berpatutan untuk dapur saya…. saya tinggal di Bdr Tasik Puteri……saya akan renovate rumah tak lama lagi…..dan masih belum ketahui saiz ruang dapur…..apapun, saya harap pihak tuan dapat hantarkan kepada saya, jenis2 kc dan harganya sekali….Thanks!!!!!!

    June 22, 2011 at 10:36 am Reply
  76. hasman
    hasman

    salam,

    boleh saya dptkan quotation utk design di atas? sama mcm bilik dapur saya. tq.

    June 30, 2011 at 9:39 am Reply
  77. Fasya
    Fasya

    As salam, boleh beri sebutharga untuk kitchen cabinet sepeti di atas?
    ukuran luas dapur lebih kurang sama seperti dapur tersebut.TQ

    July 4, 2011 at 11:11 am Reply
  78. zainor
    zainor

    bole beri berapa kos utk yg merah & yg hijau

    July 4, 2011 at 5:46 pm Reply
  79. lizafri
    lizafri

    salam. blh sy tau kos utk dapur d atas…

    July 6, 2011 at 1:31 pm Reply
  80. hafiz
    hafiz

    Salam, Tuan, saya ingin tahu quotation utk kitchen cabinet. sy tinggal di bandar tasik puteri rawang.

    July 23, 2011 at 9:57 am Reply
  81. Hazizi
    Hazizi

    Salam tuan..nak tanya saiz KC tersebut L shape kan, berapa x berapa?

    July 29, 2011 at 11:19 pm Reply
  82. Eira
    Eira

    Saya berminat dengan kabinet dapur,berapa anggaran kos…rumah flat….

    August 8, 2011 at 10:30 pm Reply
  83. Nora
    Nora

    salam, saya berminat nk buat kabinet dapur dan boleh ke buatkan untuk saya di area kuala kubu atau di tg malim tak? tq

    August 15, 2011 at 8:19 am Reply
  84. madam ngoh
    madam ngoh

    wardrobe hijau merah tu cantik, berapa kosnya?

    September 7, 2011 at 10:43 pm Reply
  85. Jamal
    Jamal

    Rumah baru saya bakal siap bulan depan. saya mnegimpikan untuk mempunyai, kabinet dapur, wardrope untuk 3 bilik tidur dan lantai kayu.

    Keluasan rumah saya adalah 25×55, berapa anggaran duit yang perlu saya sediakan?

    September 8, 2011 at 2:43 pm Reply
  86. Lynn
    Lynn

    Sy bercadg nak buat built in cabinet for my living hall (tgkt1, terest 2 tgkt) and bilik tido. U charge ker for design/consultation/quotation, in case I tak jadi amik with yr co?

    September 15, 2011 at 12:44 am Reply
  87. laila
    laila

    rumah br sy pun kat taman desa mas.brp kos kitchen kabinet dan wardrobe hijau tu?sy amat2lah berminat.tq

    September 20, 2011 at 3:37 pm Reply
  88. ani
    ani

    assalamualaikum….saya berminat dgn rekaan kabinet dapur di taman emas rawang.

    ringkas, menarik dan warna yg sesuai.
    leh bagi quotation x? ataupun agaknya brapa kos keseluruhannya?

    September 26, 2011 at 2:09 pm Reply
  89. norhayati (yati)
    norhayati (yati)

    assalmmualaikum dan selamat pagi,saya baru membeli rumah,rumah saya pangsapuri yang terletak di bandar baru kesuma lakes beranang.saya berminat dengan kabinet dapur comel dan kemas diatas…

    September 28, 2011 at 10:43 am Reply
  90. sharah
    sharah

    salam, saya berminatnak buat kabinet dapur cam kat pic atas tu….agak2 brape ye cos nye..tp saiz ukuran dapur saya kecil je..area rumah kat selayang batu caves

    October 31, 2011 at 5:33 pm Reply
  91. ROSLINAR BAHARUDDIN
    ROSLINAR BAHARUDDIN

    Boleh berikan quotation untuk projek – projek di atas. Sedang merancang ubahsuai untuk rumah baru (teres 2 tingkat -20 x 70). Terima kasih.

    November 8, 2011 at 12:04 am Reply
  92. syukriatun
    syukriatun

    salam kalau kitchen ni L shape dlm 7 kaki berapa price dia,,,, tq

    November 8, 2011 at 10:17 pm Reply
  93. emy
    emy

    Salam..

    quote me wit da best price utk buat sebijik cm kt atas..sgt2 berminat

    Thanks

    November 15, 2011 at 10:40 pm Reply
  94. juju
    juju

    Saya berminat sgt dgn design wardrobe kaler ijau tu. Plan nak buat sebijik macam tu kat umah saya.Brapa kosnye utk keluasan dinding, tinggi x lebar (9.5’X 8′) dan keluasan tingkap tengah (4′ x 4′).

    November 17, 2011 at 12:18 pm Reply
  95. Syanti
    Syanti

    Sya sangat tertarik dgn wardrobe warna merah tu untuk anak gadis saya,blh tau barjet untuk dua bilik jenis yg sama tapi warna bbeza…tq

    November 19, 2011 at 11:30 pm Reply
  96. Lina
    Lina

    Berapa harga wardrobe color merah tu?

    December 23, 2011 at 2:19 pm Reply
  97. sharina
    sharina

    hye, utk plaster ceiling mcm ni brapa kosnya?

    December 30, 2011 at 12:20 pm Reply
  98. yana
    yana

    berapa koz nak wat kabenit dapur mcm yang atas nie yer?

    February 2, 2012 at 4:23 pm Reply
  99. rosdan mamat
    rosdan mamat

    sangat menarik kabinet dapur ni…brape kos nak buat kabinet dapur mcm ni ye?

    March 9, 2012 at 10:26 pm Reply
  100. sha
    sha

    assalamualaikum

    I) bilik anak yang warna merah .. kabinet diatas dan tempat study tu anggaran kos berapa. kabinet tu dalam 10kaki pangjangnya. Kegunaan bahannya apa… kayu apa

    ii) saya nak buat kitchen kabinet tetapi atas sahaja. boleh bagi tau kosnya

    a) panjangnya 7.75 kaki

    b) panjangnya 7 kaki

    saya rumah flat. Mana better pakai kayu nyato atau.. cadangan

    dan boleh bagi tau saya 1 kaki berapa rm…..

    March 20, 2012 at 2:22 pm Reply
  101. Nurul Latip
    Nurul Latip

    Salam. Saya rsa size ruang tuk KC di Park Avenue Condo @Damansara Damai yg sy beli tu sebesar pic KC no 3 tu. Agk2 bole tk Encik bgi quotation roughly how much? Sy akn brpindah early April. Sy minat color Red & Black or White & Black.

    Thank you.

    March 25, 2012 at 2:59 am Reply
  102. Za
    Za

    assalamualaikom.
    Saya ada beli rumah teres 2 tingkat dalam pembinaan. Saya berminat nk buat kabinet dapur n wardrobe utk bilik master n bilik anak saya. Masalahnya saya x tahu nk buat kaler apa utk kabinet dapur nk wardrobe utk bilik..tlg bg cadangan utk saya blh x?

    March 29, 2012 at 12:09 pm Reply
  103. siti fatimah
    siti fatimah

    Hai saya sangat berminat untuk membesarkan dapur saya dan membuat kabinet di bilik utama dan dua buah bilik untuk anak saya bole kah saya mendapatkan kos anggaran.terima kasih

    April 6, 2012 at 2:43 pm Reply
  104. nor azreen
    nor azreen

    hi,

    seperti gambar cabinet diatas

    keluasan 10kaki x 10 kaki.

    Berapa sebutharga nya,

    sekian Terima Kasih

    April 23, 2012 at 3:44 pm Reply
  105. abd gani awang
    abd gani awang

    Assalamualaikum saudara Nazli,ana adalah antara peminat web senihias,rumah ana sekarang dalam pembinaan,mungkin dijangka siap insyallah bulan oktober ini,insyaallah ana berminat untuk mengambil khidmat zolmar enterprise bg membuat kabinet dapur serta almari bilik,tetapi ana tinggal di penang.Bagaimana ya?

    May 19, 2012 at 1:44 am Reply
  106. zaridah
    zaridah

    sy sedang mencari cabinet dapur yg murah,saya sedang rev.dapur.bleh sy tahu berapa
    anggaran harga cabinet di atas kerana dr segi saiz lebih kurang sama dengan dapur
    rumah saya jika tidak termasuk solid surface.

    September 15, 2012 at 4:49 pm Reply

Leave a Reply