18 Comments

  1. sya
    sya

    assalamualaikum
    boleh saya tahu berapa kos sebenar untuk ubah suai dapur sekali dengan pasang kabinet,ubah sinki sekali?sy memang ada keinginan untuk ubah suai dapur bagi nampak kemas. rumah yg sy tinggal sekarang rumah kos rendah (town house).sy harap pihak encik dapat bg penjelasan lbh terperinci.

    August 16, 2009 at 9:43 pm
  2. aida hamid
    aida hamid

    assalamualaikum….
    boleh anggarkan x kos untuk buat ubah suai dapur dengan pasang kabinet bagi 2 jenis dapur….dapur kering 12 x 10 dan dapur basah 5 x 20

    August 26, 2009 at 9:49 am
  3. Joe
    Joe

    Salam.

    Rumah saya merupakan teres 2 tingkat. Boleh tak maklumkan kos bagi L shape (13’x5′) yg menggunakan dark reflective glass seperti yg terdapat di dalam gambar website ini.

    September 14, 2009 at 2:10 pm
  4. izma
    izma

    bg bajet RM15k, ruang dapur yg sederhana besar, kabinet dapur yg mcm mana termasuk dlm lingkungan bajet sy

    September 21, 2009 at 11:18 pm
  5. Izzati
    Izzati

    Salam,

    Sy bercadang utk mengubahsuai rumah dan anggaran yg diperuntukkan adalah sebanyak RM70k. Adakah ianya mencukupi utk mengubahsuai keseluruhan rumah.

    tq

    October 9, 2009 at 10:32 am
  6. atie
    atie

    saya nak tanya. berapa kos kabinet untuk dapur basah luas 12 x 12 dan dapur kering 10 x 17.baru bina rumah. belum ada kabinet dan dapur

    October 23, 2009 at 6:13 pm
  7. awanlarat
    awanlarat

    kalau nak kira kos buat kabinet atau ubah suai memang susah sikit.pertamanya ia bergantung pada rekabentuk.keduanya pada syarikat mana yang akan anda tempah.ketiga pada bahan yang di gunakan,apapun kos yang anda keluarkan .pastikan kekemasan pembuatan diutamakan.syarikat pembuat kabinet dapur yang kecil mungkin lebih memuaskan dari segi kualiti dan harga yang lebih murah.syarikat yang besar mungkin bagus dari segi penyerahan produk dan kekemasan tapi mungkin jauh lebih mahal.apapun buatla apa yang anda rasa baik.

    November 11, 2009 at 11:52 pm
  8. ahmad nazri
    ahmad nazri

    saya tiada sebarang komen cuma ingin mengetahui berape kos sebenar bagi pembinaan kabinet seperti di rumah kota kemuning..saya perlukan butiran tersebut untuk menilai kemampuan kamiterima kasih..

    July 17, 2010 at 2:29 pm
  9. yatie
    yatie

    saya baru beli rumah,jadi saya teringin nkpasang kabinet dapur.boleh bagi tahu berape kos nk pasang kabinet.rumah saye tk besar

    November 22, 2010 at 2:32 pm
  10. nurulhuda
    nurulhuda

    saya baru beli rumah flat kat shah alam. nak tanya kos untuk buat sinki batu (jubin) berapa? panjang 1.2meter, tinggi dari lantai 1 meter.

    December 8, 2010 at 1:36 pm
  11. yati
    yati

    Salam,

    Rumah saya teres 2 tingkat. Teringin nak renovate dapur . Boleh tlg anggarkan harga kitchen kabibet (nyatuh) bagi L shape ukuran dapur 15 x 10, sinki 2 bowl, dapur 2 burner + hud dengan nilai 10k.boleh ke?

    May 4, 2011 at 3:09 pm
  12. Yazid
    Yazid

    mohon quotation untuk kabinet dapur 6 x 4 L shape rumah

    July 17, 2011 at 1:20 pm
  13. Sharifah
    Sharifah

    Boleh tolong saya, Anggaran kos untuk mengubah suai dapur.. tambah 5 kali panjang kebelakang dan 16 kaki lebar untuk membesar kan dapur saya..

    October 24, 2011 at 2:55 pm
  14. fieda
    fieda

    kalau luar drp KL bleh ke? saya dr terengganu.

    November 1, 2011 at 3:51 pm
  15. jefri
    jefri

    sy bru bli rumah d rantau panjang klang. nak tanya anggaran kos sekiranya saiz 6’x8′. panjang bahagian sinki 6′ dan bahagian dapur masak 8′. aksesori yg sy nak tambah ialah table top, hut, dapur,sinki(1biji bersambung 2)dan kabinet dapur atas 4 pintu. satu lagi sy nak tau jika bajet sy dlm rm3k, bleh x dpt semua yg di tulis kat atas td?

    November 8, 2011 at 2:55 pm
  16. mohd saiful
    mohd saiful

    bahagian sinki
    panjang-60 inci
    lebar-24 inci
    kebawah-35 inci

    bahagian dapur
    panjang-65 inci
    lebar-24 inci
    kebawah-35 inci

    semua bawah je saya nak buat

    November 15, 2011 at 6:06 pm
  17. zam
    zam

    saya mempunyai kabinet dapur menggunakan solid surface. boleh tak jika solid surface yg sedia ada di guna semula jika saya ingin renovate dapur saya.?

    February 9, 2012 at 9:06 pm
  18. norijah
    norijah

    boleh saya tahu kos bagi buat semula tiles bilik tidur ke-2, tak kira lagi berapa luasnya di apartment bangi idaman, seksyen 5, bandar baru bangi, kerana 3 minggu lepas tiles bilik anak saya tetiba pecah/retak. Dan sekiranya berpatutan saya mahu mengubahsuai sedikit ruang dapur menggunakan jubin bagi dapur basah.

    July 10, 2013 at 2:29 pm

Reviews are disabled, but trackbacks and pingbacks are open.