25 Comments

  1. sabariah samat
    sabariah samat

    akm, saya juga sangat berminat dekorasa ala inggeris ni. hiasan rumah saya pun dah ada sikit-sikit tapi tak sepenuhnya. bukan apa susah jgk nk cr brg kt sini (terngganu). adapun mahal sikit. hari tu g nilai beli kat kk homedeco memang gilalah tgk brg hiasan kat sana. kalau ada brg kat mana yang murah-murah bagitaulah ok. tq.

    August 15, 2010 at 9:27 am Reply
  2. marhida
    marhida

    ada tak talipon bentuk english

    August 24, 2010 at 5:45 pm Reply
  3. marhida
    marhida

    Kat mana nak dapat talipon bentuk english

    August 24, 2010 at 5:46 pm Reply
  4. ogy
    ogy

    assalamualaikum ,saya pun banyak belajar deko inggeris daripada kwn dan majalah .deko inggeris mengajar kita lebih kretif dan sayang barang lama seperti gambar di atas .

    September 27, 2010 at 10:43 pm Reply
  5. Hurul Ain Zahra
    Hurul Ain Zahra

    Saya sangat berminat dengan dekorasi ala inggeris nie.. pantang ada kat majalah je.. membelek macam nak rak.. tp kos untuk mendapatkan koleksi tu sangat mahal la.. la nie saya cuba nak terapkan dulu di bilik tido anak-anak lelaki saya.. berilah idea dan tempat di mana saya boleh dapatkan barangan dengan harga murah

    October 15, 2010 at 4:14 pm Reply
  6. Yana
    Yana

    Salam..
    Saya baru nak tukar hiasan rumah dari gaya moden ke hiasan inggeris, masalahnya perabot lama banyak konsep moden dan jati.Saya dah beli sikit2 barangan vantege n hiasan diding ala inggeris. Macamnana nak tukar hiasan lama ni? x kan nak tukar perabot pla.

    October 26, 2010 at 4:01 pm Reply
  7. akma
    akma

    saya juga bermunat dengan hiasan ala inggeris,setiap bulan saya psti tdk melepaskan peluang membeli hiasan ala inggeris.bnyak brang saya beli di kdai romantika

    November 5, 2010 at 3:13 pm Reply
  8. akma
    akma

    kpada marhida telefon ala inggeris boleh didapati di kk deco atau kdai romantika pada harga rm300shj

    November 5, 2010 at 3:15 pm Reply
  9. hani
    hani

    salam… nak tanya skit.. dalam artikel ni tulis perabot lama dicat semula.. so, nak taw laa nak cat perabot lama tu boleh trus cat je atau pun ada cara2nya ..

    November 29, 2010 at 10:35 am Reply
  10. mariah
    mariah

    saya suka gaya inggeris tapi suami suka perabot jati.bagaimana nak gabungkan perabot jati dgn gaya inggeris?

    December 2, 2010 at 4:27 pm Reply
  11. SOFEA
    SOFEA

    Salam….Saya juga turut meminati dekorasi ala english ni…kat kajang ni ada 2 kedai yg menjual barangan perhiasan rumah ala english KK Home decor & Romantika.Boleh dikatakan tiap -tiap minggu saya akan menjenguk-jenguk ke kedai ni ,kalau tak beli yang mahal-mahal pun …beli barangan yg cute-cute pun jadilah..asalkan beli..Just to share..Yg menaikkan seri English decor ini ialah langsir..dan cushion.Macam kat rumah saya saya apply dulu langsir then throw cushion kemudian barulah barangan yg kecil-kecil table runner,wall decor plate, wall clock dll.Ikut budget dalam menghias ni jgn ikutkaan hati…beli time offer..lagi jimat..Setakat ni masih banyak lagi yg menjadi impian utk dimiliki…furniture saya kekalkan perabut jati. dan rubber wood ..sebab lebih prefer english decor ala Malaysia,nampak macam lebih practical….cuma dinding saya cat warna cream.Oklah nanti kita sembang lagi.

    December 13, 2010 at 12:08 am Reply
  12. amiemar
    amiemar

    salam…sape ade idea camne nak gabungkan warne hitam putih pd dinding dan perabot cane yg sesuai..boleh dptkan alamat kedai2 hiasan yg boleh saya kunjungi?

    December 13, 2010 at 12:38 pm Reply
  13. ida
    ida

    kpd Hani….dapatkan tips mengecat perabot lama ke baru di hardware2 berdekatan.
    Jgn segan utk bertanya.slamat mencuba.

    December 13, 2010 at 3:31 pm Reply
  14. Suezieylaika
    Suezieylaika

    slm…saya memang berminat sangat dgn dekorasi ala inggeis nie…tapi tak tahu mcm mana nk dapatkan brng2 hiasan…kt tmpt saya ni susah nk dpt(sarawak)bleh bg tahu mcm mana saya nk dapatkan barang perhiasan ala inggeris nie…

    January 22, 2011 at 6:38 pm Reply
  15. Jenn awang ali
    Jenn awang ali

    Nk tanyer…cmmana nk cat perabot lama ni..cat mcmtu jer ke?

    January 26, 2011 at 10:28 am Reply
  16. MIa
    MIa

    Salam,

    Nk tny, ada x tempat yg boleh terima tempahan perabot lama utk dicat baru? Di sekitar KL? Terima kasih.

    February 3, 2011 at 10:50 am Reply
  17. ezzaaleesya
    ezzaaleesya

    emmm…rumah br dh siap , tgh psg grill,…i serius minat ngan gaya inggeris ni……..cantik n cute tul………damai rasa ye.
    what ever i tetap nk wat gaya inggeris kt umah br i nie……..

    March 24, 2011 at 1:27 pm Reply
  18. zuhara
    zuhara

    salam ….saya juga pengemar dan suke dgn brgan ala english , brg perabot rumah saya semua nye sy beli di kk home deko sy juge berkongsi minat bersama suami , klu bkn saya , suami yg akn ajk beli barang di kk home deko , saya nk mintak sedikit idea mcm mne nk menghias bilik tdo ank lelaki saya , pening sebab xnk tukar konsep lain sebab saya minat sgt nk hias bilik tido ank dgn brg english jugak tp , sesuai ke sebab ank saya lelaki.

    September 14, 2011 at 9:03 pm Reply
  19. zai
    zai

    kepada kak sabariah, datang la johor, kat romantika plaza angsana pun ok..catik2…

    September 29, 2011 at 11:52 pm Reply
  20. norahmie idris
    norahmie idris

    assalamualaikum

    guys, saya mohon pandangan untuk warna cat masterbedroom. last yer saya tukar kpd biru pudar..curtain dark blue.sekarang saya dah bosan..warna apa yg agak sesuai.tq

    December 2, 2011 at 10:53 pm Reply
  21. zunaidah
    zunaidah

    nak masuk rumah baru tapi tak ada idea.boleh bantu

    December 10, 2011 at 12:49 pm Reply
  22. saridah kasim
    saridah kasim

    salam… saya nak tanya jugak..tentang perabot lama dicat semula.. so, nak taw laa nak cat perabot lama tu boleh cat terus ataupun ada cara2nya ..kalo ala inggeris cat apa yg sesuai digunakan..

    April 16, 2012 at 10:33 am Reply
  23. eillamahtar
    eillamahtar

    askum..saya adalah salah seorang peminat dekorasi inggeris ni.dah ada koleksi barang2 hiasan ala inggeris.Tapi tak banyak sebab barang dia mahal-mahal belaka.Suami pulak macam tak support je..hem…..

    April 26, 2012 at 11:29 pm Reply
  24. hayati
    hayati

    salam…teruja sngt biler tengok deco ala desa inggeris nie,,,fresh n beauty..suka sngt..nak kongsi sikit psl deco desa inggeris….sayer n husben dah created brg2 lamer spt meja konsol,sofa,kabinet dan lain2 yg dulunye konsep ala2 bali…so dah make over kpd warner putih…sesuiakn ngan tema desa inggeris….pas tu paste kn ngan sticker bunga2 ros….amazing..save budget drpd beli perabot baru….ader gak perhiasan yg dibeli…souvenir dr kwn2,,,so..nak tau gak..warne cat apa pd dinding utk ruang tamu yg sesuai?

    June 12, 2012 at 1:30 pm Reply
  25. ema
    ema

    salam…saya pun sgt berminat dengan konsep inggeris.teruja bila tgk rumah2 yg banyak bunga dan hiasan cute2.tapi nk hias ala inggeris byk kos..la.sy pandaigak jahit langsir n kusyen.klu sape2 ada idea kreatif boleh share….

    August 19, 2013 at 12:17 pm Reply

Leave a Reply